İmam hatibe çevrilmeye çalışılan okulun velisi soL'a konuştu

İmam hatibe dönüştürülmeye çalışılan Şehit Jandarma Er Bahadır Aydın Ortaokulu velisi soL'a konuşarak yaşadıkları süreci ve yapmayı planladıklarını anlattı.

Haber Merkezi

Bursa'da Osmangazi'ye bağlı Akpınar Mahallesinde Şehit Jandarma Er Bahadır Aydın Ortaokulu'nun imam hatibe çevrilmesine tepki gösteren bir veli, soL'a konuştu.

Okulun imam hatip olacağına dair kendilerine haber bile verilmediğini söyleyen veli, Bursa halkını yarın okul önünde 12.30'da yapılacak basın açıklamasına çağırdı.

Çocuğunuzun okulunun dönüşüm sürecinden nasıl haberdar oldunuz? Gizli saklı bir süreç mi ilerletildi yoksa açıkça ilan edildi mi?

Hayır. Bir gece vakti tabelanın takılmasıyla öğrendik. Beni bir arkadaşım aradı ve okulun adının değiştirildiğini söyledi, sabah okula gittiğimde İmam Hatip tabelası manzarasıyla karşılaştım. Hiçbir şekilde haberdar edilmedik, idare tarafından öğrencilere ve velilere ön açıklama gibi bir şey söz konusu olmadı.

Peki bu durum gerçekleştikten sonra veliler ve öğretmenler nasıl bir tavır aldı? Bir tepki ortaya çıktı mı? Okul idarecileri dönüşüm sürecini destekledi mi? Velileri ikna etme gibi bir çaba içerisinde oldular mı?

Tabelayı görür görmez hemen idareye gittik. “Bu tabela da nedir?” Diye sorduk. Müdürün açıklaması, bunun geçici bir süreç olduğu yukarıda inaşşatı devam eden bir İmam Hatip okulunun olduğunu ve okul tamamlanıncaya kadar da 6 tane sınıfın bizim okulumuza açılacağını söyledi. Ayrıca normal ortaokul olarak zaten devam edeceklerini ve bizim çocuklarımızın bundan etkilenmeyeceklerini söylediler. İmam Hatip ortaokulunun ayrı bir okul olduğunu söylediler.  Bu süre zarfında tepkiler daha da arttı ve ikinci kez idare ile görüşmeye gittiğimizde ise söyledikleri bir önceki açıklamalarıyla çok çelişiyordu. Bu sefer de Milli Eğitim’in bunu uygun gördüğünü, kendilerinin yapacakları bir şey olmadığını ve hatta velilerin de talebi üzerine açtıklarını söylediler.

Okul 6 tane imam hatip sınıfı açacak donanıma sahip mi peki? Kullanılmayan boş sınıf yok mu?

Hayır boş sınıf elbette ki yok. Her dersin ayrı bir dersliği var. Şimdi öğrendik ki açacakları İmam Hatip sınıflarını, resim, müzik, bilgisayar sınıflarını kapatarak açacaklar. Belki ileride fen labaratuarı ve teknoloji tasarım sınıflarına da sıra gelir diye kaygılanıyoruz. Dolayısıyla çocuklarımız bu dersleri kendi sınıflarında yapmış olacaklar. Bilgisayar dersliğindeki bilgisayarlar olmadan nasıl ders yapacakları ya da o bilgisayarları nereye taşıyacakları ise tam bir muamma. Sizin çocuklarınız etkilenmeyecek dediler bize, oysa etkilenme daha en başından başladı.

Çocugunuz nasıl deneyimledi bu süreci? Ne gibi sıkıntılar yaşadı? 

Çocuğumun arkadaşları arasında konuşmalar başlamış. Hatta kız arkadaşları birkaç gündür okula gelmiyorlarmış. Benim arkadaşımın çocuğu bu durumu öğrendikten sonra iki haftadır okula gelmiyor. Benim çocuğum da artık istemiyor okula gitmeyi. “İmam Hatip’e gelen çocuklar ferace giyerlerse, takke takarlarsa bizler ne yapacağız” gibi sorular soruyorlar kendi aralarında.

Bundan sonrası için ne düşünüyorsunuz? Mücadelenizi nasıl sürdüreceksiniz?

İmza topluyoruz şu anda, çok güzel tepkiler alıyoruz. Akpınar Mahallesi sakinleri sonuna kadar yanımızda olduklarını söylüyorlar. Bizler de yılmadan devam edeceğiz, Milli Eğitim’e dilekçeler vereceğiz, kabul ettirene kadar bu işin peşindeyiz. Gerekirse Ankara’ya bile yürüyeceğiz.

Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Yarın saat 12.30’da bir yürüyüş ve okul önünde basın açıklaması yapacağız. Çağdaş, laik, bilimsel, aydınlık bir eğitimi ve yaşamı savunan tüm Bursa halkını bizimle dayanışmaya davet ediyoruz.