İlkokul öğrencilerine 'eğitim' adı altında namaz dayatması!

İlkokullardaki zorunlu din dersi ve namaz eğitimi dayatması sürüyor. Erzurum'un Çat ilçesindeki Yarmak İlkokulu'nda bir öğretmen pedagoji bilimine, Tevhid-i Tedrisat yasasına, laiklik ilkesine, bilimsel eğitim anlayışına ve çocuk hakları bildirgesine aykırı bir uygulamaya imza atarak, henüz 10 yaşını bile doldurmayan çocuklara namaz eğitimini dayattı.

Haber Merkezi

İlkokullardaki zorunlu din dersi ve namaz eğitimi dayatması sürüyor. Erzurum'un Çat ilçesindeki bir ilkokulda Şeyda Kılıç adlı bir öğretmen, okulun açıldığı günden beri "namaz nasıl kılınır" konusunu işledi. Henüz 10 yaşını bile doldurmayan çocuklar artık öğretmen denetim ve gözetiminde okulda cuma namazı kılıyor. 

Çat ilçesindeki Yarmak İlkokulu'nda görev yapan Şeyda Kılıç adlı ilkokul öğretmeni, henüz 10 yaşını bile doldurmayan çocuklara okul açıldığından bu yana namaz eğitimi verdi. Eğitim tamamlandıktan sonra erkek öğrenciler, öğretmenin denetim ve gözetiminde cuma namazlarını okulda kılmaya başladı.

Şeyda Kılıç'ın pedagoji bilimine, Tevhid-i Tedrisat yasasına, laiklik ilkesine, bilimsel eğitim anlayışına aykırı tüm bu faaliyetleri, okulun resmi sitesinde "övünülerek" anlatıldı.