İliksiz cübbede düğme arayan Danıştay Başkanı: OHAL ve KHK'ler demokrasiyi korumak için!

2014'teki Danıştay töreninde dönemin başbakanı Erdoğan'ın karşısında iliksiz cübbesinde düğme arayan Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, bugün de Danıştay'ın 149. kuruluş yıl dönümü töreninde şunları iddia etti: "16 Nisan referandumuyla kuvvetler ayrılığı güçlendi. OHAL ve KHK'lerin amacı demokrasiyi korumak. Kişilerin hak ve özgürlüklerine herhangi bir sınırlama getirilmedi…

2014'te Danıştay'ın kuruluş yıl dönümü töreninde Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na sinirlenip salonu terk eden dönemin başbakanı Erdoğan'ın peşinden giderken, iliksiz cübbesinde düğme aramasıyla gündeme gelen Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törende OHAL ve KHK'lere övgü yağdırdı, kişisel hak ve özgürlüklerie sınırlama getirilmediğini iddia etti. 

GÜNGÖR'DEN İLGİNÇ İDDİA: KUVVETLER AYRILIĞI BELİRGİN HALE GELDİ!

 

Danıştay'ın 149. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törende konuşan Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, "16 Nisan 2017 tarihinde halk oylamasına  sunulan ve kabul edilen değişiklikle anayasamızda var olan kuvvetler ayrılığı ilkesi daha da belirgin hale getirilmiştir" dedi. 

Yargı kararlarına ilişkin eleştirilere de yanıt veren Zerrin Güngör, "Yargı kararları ve yargıçlar eleştirilirken idarenin yandaşı ya da idarenin faaliyetlerine engel çıkaran bir güç gibi değerlendirilmemelidir. Kararlarımızın bilimsel eleştirisine açığız. Ancak yargı kararları, taraf menfaatlerine göre değil, objektif, bilimsel ve hukuki kriterlere göre değerlendirilmelidir. Ne yazık ki kimi zaman algı oluşturmak amacıyla subjektif, haksız, ölçüsüz eleştiri ve değerlendirmeler, yargının saygınlığına zarar verici olmaktadır" ifadesini kullandı. 

"OHAL ÖZGÜRLÜKLERİ SINIRLAMIYOR" İDDİASI

OHAL ve KHK'lere de değinen Güngör, "Olağanüstü halin ilanı ve bu süreçte kabul edilen KHK'lerin amacı, devletin kurumlarını terör örgütü mensuplarından arındırmak ve demokrasiyi korumak olup kişilerin hak ve özgürlüklerine amaç  dışında herhangi bir sınırlama getirilmemiştir" dedi.