İlçenin çocuk parkını savundular, 2 yıl hapis istemiyle yargılanıyorlar!

Tokat’ın Zile İlçesi'nde çocuk parkı olarak kullanılan alan AKP’li Belediye tarafından imara açılıp inşaata başlanınca, bu durumu protesto eden ve iş makinelerinin önünde direnen Zile halkından 17 kişi hakkında "İş ve çalışma hürriyetinin ihlali" suçlamasıyla dava açıldı.

soL-Zile

Tokat’ın Zile İlçesi'nde geçen yıl, çocuk parkı olarak kullanılan alan AKP’li Belediye tarafından imara açılıp inşaata başlanınca, bu durumu protesto eden ve iş makinelerinin önünde direnen Zile halkından 17 kişi hakkında "İş ve çalışma hürriyetinin ihlali" suçlamasıyla dava açıldı. Sanıklar Türk Ceza Yasası'nın 117/1 maddesi uyarınca 2 yıl hapis istemiyle yargılanacak. 

Daha önce çocuk parkı olarak kullanılan alan, geçen yıl AKP’li Zile Belediyesi tarafından imara açılarak inşaat yapımına başlanınca yurttaşlar tepki göstermişti. Anayasal haklarını kullanarak protesto gösterisi yapan mahalleliler, “Parklar bizimdir bizim kalacak” sloganı atmış, bazı yurttaşlar da iş makinelerinin önünde oturarak direnmişlerdi. 

Söz konusu protesto gösterileri sırasında polis tarafından kameraya kaydedilenlerden 17 kişi hakkında, "İş ve çalışma hürriyetinin ihlali" suçlamasıyla dava açıldı. Davalı yurttaşlar 25 Mayıs'ta yargıç karşısına çıkacak. 

TCK 117/1 NE DİYOR? 

İş ve çalışma hürriyetinin ihlali: 
(1) Cebir veya tehdit kullanarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla, iş ve çalışma hürriyetini ihlal eden kişiye, mağdurun şikayeti halinde, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası verilir.