İlaç kaosuna saatler kala Sağlık Bakanı'ndan açıklama

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Türk Eczacıları Birliği ile henüz ilaç protokolünün imzalanamadığını, ancak ilerleyen saatlerde anlaşmaya varacaklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türk Eczacıları Birliği ile yaşanan ilaç protokolü krizine ilişkin, "Arada çok önemli bir anlaşmazlık kalmadığını düşünüyorum. İnşallah Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ve Türk Eczacıları Birliği Başkanımız bu akşam ya da en geç yarın sabah protokolü imzalayacaktır" ifadelerini kullandı. 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Türk Eczacıları Birliği ile yaşanan ilaç protokolü kriziyle ilgili konuşan Müezzinoğlu, "Eczacılar ciddi düzeyde kamu hizmeti görevini görüyorlar. Burada çok uyumlu iyi niyetli bir süreci bugüne getirdik. Bundan sonraki sürecin de yine karşılıklı anlayışla, fedakarlıkla saatler içinde çözüleceği kanaatindeyim. Arada çok önemli bir anlaşmazlık alanı kalmadığını da düşünüyorum. İnşallah Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ve Türk Eczacıları Birliği Başkanımız bu akşam ya da en geç yarın sabah protokolü imzalayacaktır. Bizim ilkesel olarak eczacılarımızın duruşu vatandaşı mağdur etmeden sıkıntılarımızı çözebilmek. Talepler haklı da olsa karşılayabilmeyi, bütçe imkanlarıyla dengeyi örtüştürmemiz lazım. Son gelinen noktada uzlaşmaya çok yakın olduğumuzu söyleyebilirim. Vatandaşımıza bedel ödetmeden sıkıntıya sokmadan bu sıkıntıyı aşabileceğimiz kanaatindeyim" dedi.

13 BİN ECZANE BATMA NOKTASINDA
İstanbul Eczacı Odası Başkanı Cenap Sarıalioğlu, eczaneler ile SGK arasındaki sözleşmenin 31 Mart 2016'da, 4 gün sonra sona ereceğini hatırlatarak, ilaçta yaşanacak kaosun sorumlusunun eczacılar olmayacağını duyurmuştu. Sarıalioğlu, 13 bin eczanenin batma noktasında olduğunu belirterek, "Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndaki bakanların bütçeyi bahane etme lüksleri yoktur" ifadelerini kullanmıştı.