İki gence 'İşkenceci polisi ifşa etme' cezası: 10 ay hapis!

Haziran direnişi eylemleri sırasında, eylemlere katılan bir yurttaşa işkence eden polisleri görüntüledikleri ve sosyal medyada yayınladıkları iddiasıyla dava açılan iki kişiye, "polisi teşhir etmekten" 10'ar ay hapis cezası verildi.

Haziran direnişi eylemleri sırasında, bir yurttaşa işkence eden polisleri görüntüleyen iki kişiye, yeterli delil olmamasına rağmen polisi teşhir etmekten 10’ar ay hapis cezası verildi.

Sendika.org'ta yer alan habere göre, Barış Çetin ve Gençlik Muhalefeti üyesi bir kişi Antalya Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 12 Şubat'ta sabah evlerinin önünden gözaltına alınmıştı. İki kişinin, Haziran direnişi eylemleri sırasında bir yurttaşa işkence ederken görüntüleri ortaya çıkan ve davası süren polise ait görüntüleri Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Kolektifi sosyal paylaşım sitesi hesabından paylaşarak teşhir ettiği iddia ediliyordu. Söz konusu iki kişiye, yeteri kadar delil olmamasına rağmen "polisi teşhir etmekten" 10’ar ay hapis cezası verildi.

Adliyedeki ifadesinde söz konusu videolardan bir tanesini kendisini çektiğini kabul eden Çetin, söz konusu teşhir videosunun kendisi tarafından hazırlanmadığını söylemişti. Videoyu kendisinin paylaşmadığını söyleyen Çetin’in ifadelerinin aksi de ispatlanamamıştı. Hiçbir delil bulunmaksızın 10 ay hapis cezası verilen üniversitelilerin cezasının hükmü ertelendi.