IKBY: Türkiye sınırı kapatmayacak

IKBY Başkanı Mesud Barzani'nin lideri olduğu Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) dış ilişkiler sorumlusu Hoşyar Siwaily, Türkiye'nin referandum sonrasında sınırları kapatmayacağını söyledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde yapılan bağımsızlık referandumunun ardından Kürdistan Demokrat Partisi Dış İlişkileri Sorumlusu Hoşyar Siwaily Türkiye'ye heyet gönderebileceklerini söyledi.

BBC'ye konuşan Siwaily, referandum sonrası Ankara-Erbil ilişkilerinin önceki haline dönmesini umduklarını, kendilerine karşı durmanın hem Irak Kürtlerine hem de Türkiye'ye zarar vereceğini söyledi:

"Türkiye'yle hem ekonomik hem de siyasi açıdan ortak çıkarlarımız mevcut. İşbirliği tarihimiz bize, bu işbirliğinden çok şey elde ettiğimizi gösterdi. Kürtlerin iradesine karşı durmak bizi yaralayacaktır. Ancak aynı zamanda Türk ekonomisine zarar verecektir. Bunun, Türkiye'nin güvenliğiyle ilgili de olumsuz etkileri olacaktır."

'TÜRKİYE SINIRLARI KAPATMAYACAK'

Türkiye'den yaptırım, sınır kapatma gibi açıklamalar geldiğinin hatırlatılması üzerine KDP yetkilisi şöyle konuştu:

"Türkiye tabi ki yaptırım uygulamaya muktedirdir. Bu ekonomimize zarar verir, farklı açılardan halkımıza zarar verir. Ancak son yıllarda gördüğümüz Türk siyasetinin mantığı bize, Türkiye'nin bunu yapmayacağını gösteriyor. Türkiye bu tavrı almayacak, sınırları kapatmayacak. Sınırları kapatırsa iki tarafa da zarar verir. Öncelikle bize zarar verir ama Türkiye üzerinde de negatif etkisi olur".