II. Matematik ve Toplum Çalıştayı Boğaziçi Üniversitesi'nde yapılacak

II. Matematik ve Toplum Çalıştayı 18-19 Şubat tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi'nde yapılacak.

Haber Merkezi

Geçtiğimiz sene Boğaziçi Üniversitesi Matematik Topluluğu tarafından birincisi düzenlenen Matematik ve Toplum Çalıştayı’nın ikincisi 18-19 Şubat tarihlerinde düzenleniyor.

“O Halde Matematik!” sloganıyla düzenlenen ve pek çok akademisyenin ağırlanacağı çalıştayda, matematiğin doğa bilimleriyle ve felsefeyle ilişkisi incelenecek; akademik/bilimsel üretim süreci ve matematiğin toplumla girdiği etkileşim üzerine tartışmalar yapılacak.

Çalıştayı düzenleyen Boğaziçi Üniversitesi Matematik Topluluğu, lise ve üniversite öğrencilerine, öncelik İstanbul dışından katılan lise öğrencilerde olmak üzere, tam veya kısmi konaklama ve ulaşım bursu sağlanacağını duyurdu.

II. Matematik ve Toplum Çalıştayı 18-19 Şubat'ta, Boğaziçi Üniversitesi Garanti Kültür Merkezi Ayhan Şahenk Salonu'nda gerçekleşecek. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan çalıştaya katılmak isteyenlerin Boğaziçi Üniversitesi Matematik Topluluğu’nun sitesinden kayıt formunu doldurmaları yeterli.

Çalıştay programına ulaşmak ve konaklama veya yol burslarına dair ayrıntılı bilgi almak için: https://bounmathsociety.com/