İğrenç sözlerin sahibi AKP'liden skandal savunma

Facebook hesabından '17 Nisan günü savaşı kazanınca, bunların karıları ve kızları ganimet olarak 'Evet'çilere helaldir' diyen Ömer Akbayrak, kendisini 'Bipolar hastasıyım' sözleriyle savundu.

Başkanlık referandumu ile ilgili sosyal medya hesabından "17 Nisan günü savaşı kazanınca, bunların karıları ve kızları GANİMET olarak EVET çilere HELALDİR” mesajını paylaşan ve açılan soruşturmayla görevden alınan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Haller Müdürlüğü'nde gece amiri Ömer Akbayrak isimli AKP'li hakim karşısına çıktı. 

Hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Akbayrak'ın görülen davasında İstanbul Barosu müşteki olarak yer aldı.

Hakimin suça konu paylaşımı hatırlatırken, "Bunların karıları ve kızları 'nimet' olarak evetçilere helaldir" demesi üzerine söz alan sanık, paylaşımın kendisine ait olduğunu ancak, 'nimet' değil, 'ganimet' ifadesini kullandığını belirterek düzeltilmesini istedi. 

'HAKARET İÇERMİYOR'

Savunmasına devam eden sanık, söz konusu paylaşımı kendi Facebook adresinden yaptığını ve arkadaş listesinde bulunan bir kişinin bu paylaşımı alıp kendi hesabında eleştirel olarak paylaşması sonucu sosyal medyada yayılmasına neden olduğunu anlattı. Paylaşımın kendi iradesi dışında yayıldığını ileri süren Ömer Akbayrak, paylaşımın hakaret ve küfür içermediğini savunarak, "İBB'de memur olarak çalışmasaydım bunu gündeme getirmeyeceklerdi" iddiasında bulundu. Bunun üzerine söz alan müşteki avukatı Atilla Özen, sanığın çelişkili beyanda bulunduğunu dile getirdi. Avukat Özen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de sanıktan şikayetçi olduğunu ve davaya katılma talebinde bulunduğunu hatırlattı. 

'BİPOLARIM DEDİ, MAHKEME RAPOR İSTEDİ'

Bipolar hastası olduğunu söyleyen sanık söz konusu paylaşımının hakaret ve küfür içermediğini, toplumda da infialde yol açmadığını öne sürerek beraatını istedi. Ara kararını veren mahkeme, sanığın ileri sürdüğü hastalığına ilişkin varsa raporu mahkemeye bildirmesine karar vererek duruşmayı erteledi.