İçişleri Bakanı'ndan 'belediyelere kayyum' açıklaması: Diyarbakır, Van, Mardin...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, belediyelere kayyum sorusuyla ilgili Diyarbakır, Van ve Mardin'de müfettişlerin olduğunu söyleyerek üç ili işaret etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM yeni yasama yılı resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Soylu, "Yeni görevlendirmeler bekleyelim mi kayyum olarak" sorusuna, Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerinde müfettişlerin denetim yaptığını açıklayarak cevap verdi.

Bakan Soylu, açıklamasında "Üç ilde müfettişlerimiz var; Diyarbakır, Van ve Mardin. Büyükşehirler. Diğer büyükşehirlerde de var. Ama buraların özelliği şu; yerinde denetim yapıyorlar ve bu konuda Türkiye'nin 81 ilinde hangi kuralları uygulanıyorsa, aynı kurallar uygulanacak. Milletin her bir kör kuruşunun hesabı, devlette nasıl soruluyorsa yerel yönetimlerde de aynı şekilde bu denetim hem Meclis denetimine tabidir hem de devletin kendi kuralları içinde oluşmalıdır" ifadelerini kullandı.

Soylu, "Diyarbakır, Mardin ve Van özel olarak mercek altında mı" şeklindeki soruya ise "Özel olarak mercek altında demiyorum. 81 vilayette nasıl teftiş yapıyorsak, rutin, oralarda da yapıyoruz. Eğer demokrasi ve hukuk devletinin dışında bir şey görürsek, hangi belediye olursa olsun, darbe, FETÖ, terör örgütüne dayanak gibi bu konudaki kararlarımızı almakta elbette millet tarafından görevliyiz. Biz milletin bize ne görev verdiğini biliyoruz ve o çerçevede hareket ediyoruz" yanıtını verdi.