İçişleri Bakanı: Terörü tasfiye edeceğiz, cazibe merkezleri oluşturacağız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyonlarla yıkıntı haline gelen kentleri sermayeye açacaklarını duyurdu, "cazibe merkezleri" propagandası yaptı.

İçişleri Bakanı, operasyonlarla yıkıntı haline getirilen bölgeleri sermayeye peşkeş çekmeyi "Terörü tasfiye edeceğiz, cazibe merkezleri oluşturacağız" şeklinde savundu.

Bakan Süleyman Soylu, Diyarbakır'da yaptığı konuşmada "Bir taraftan terörle mücadele ederek terörü tasfiye edeceğiz, diğer taraftan da cazibe merkezleri oluşturarak 5 ayrı bölgenin içerisindeki iller ve bunlarla oluşturacağımız süreç ile her huzurla geçen günün katmer katmer burada ekonomiyi canlandıracağını ve işsizliği ortadan kaldıracağını gördüğümüz bir süreç olarak devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Soylu, konuşmasının devamında "Fabrikaların yapımında kullanılan teşvikler, yani sıfır faiz ve vergilerle ilgili teşvikler, buradaki cazibe merkezlerini çok önemli bir noktaya taşımaktadır. Bütün bunlar, Türkiye'nin temel hedeflerine varabilmek için bizi oyalamak isteyenlere karşı topyekun bir millet cevabıdır" ifadelerine yer verdi.