İçişleri Bakanı: FETÖ temizliğinin daha yüzeyindeyiz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "FETÖ'nün yüzde yüz temizlendiğini söylemek elbetteki isterim ama bunun mümkün olmadığını ifade etmek istiyorum. İddialı bir söz daha söylüyorum, henüz daha yüzeyindeyiz." dedi.

AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "yeni dünya düzeninin terör aracılığıyla kurgulanmak istendiğini ancak hesapların tutmadığını" öne sürerek, "terörün yönetilebilir olmaktan çıktığını ve bağımsızlaştığını" söyledi.

Süleyman Soylu, "kuruluşundan itibaren Türkiye'nin kuvvetsiz bırakılabilmesi amacıyla gelişmesinin akamete uğratılmak istendiğini" iddia ederek, "Bunun da sebebi açık ve nettir. Biz dünyanın en pahalı arazisinde oturuyoruz. Bunun başka hiçbir tanımı, hiçbir tasavvuru söz konusu değildir. Bizim arazimiz dünyanın en pahalı arazisi. Bu araziyi kıymetsizleştirmeye çalışıyorlar. Bu büyük millet de direniyor. Siyasetiyle, devletiyle, sizin gibi insanlarıyla hep beraber direniyor ve bu araziyi daha kıymetli hale getirebilmek için gayretlerini ortaya koyuyor." şeklinde konuştu.

'HENÜZ DAHA YÜZEYİNDEYİZ'

"Biz ne yaptığımızı biliyoruz ama takdir edersiniz ki bizim ne yaptığımızı bildiğimiz kadar bizi takip edenler de bizim ne yaptığımızı anlıyor ve öğreniyor." diyen Soylu, "Türkiye'nin uzun yıllardan beri devletin içine sızmış FETÖ terör örgütüyle amansız bir mücadeleye girdiğini" savundu.

"FETÖ'nün yüzde yüz temizlendiğini söylemek, neredeyse 24 saatimizin önemli bölümünde uğraştığımız bir terör örgütünün yüzde yüz temizlendiğini söylemek elbetteki isterim" şeklinde konuşan İçişleri Bakanı, "ama bunun mümkün olmadığını ifade etmek istiyorum. İddialı bir söz daha söylüyorum, henüz daha yüzeyindeyiz. İnanın bizim bildiklerimizi, FETÖ konusunda bilmiş olsanız 2-3 saat uykunun bile bize fazla olduğunu hep beraber görmüş olurdunuz" diye konuştu.