İçişleri Bakanı Ala'dan 'Cerablus' açıklaması

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Cerablus harekatına ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Cerablus harekatına ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Efkan Alan şunları söyledi:

"Türkiye terör örgütleriyle mücadele etmektedir. Türkiye adeta terör örgütleriyle savaş halindedir. Bu bölgede Türkiye'ye yönelik açık, hazır tehlike söz konusudur. Dün 9 tane, bugün 1 tane attılar. Türkiye buna seyirci kalamaz. Türkiye kendi sınırlarının güvenliğini, vatandaşının güvenliğini sağlayacaktır. Uluslararası hassasiyeti dikkate alarak bunu yapıyor. Orada, bizim hemen yanı başımızda terör örgütlerinin Türkiye'yi tehdit etmesine fırsat verilmeyecektir. Bu ortadan kaldırılacaktır

Türkiye bu inisiyatifi alırken, kendi vatandaşının güvenliğini de almıştır. Karkamış'taki vatandaşlarımız ve 6 köyümüzdeki vatandaşlarımız başka bölgelere alınmıştır. Bu tehdit ortadan kalkıncaya kadar bu sürecektir. Terörle karşılaşan ülkelerin, denizaşırı bölgelerde aldıklarını inisiyatif burada anlaşılmalıdır. Türkiye'nin en meşru hakkıdır, yetkisidir, bu çerçevede faaliyetleri devam etmektedir. Suriye'nin toprak bütünlüğünün sağlanması ve oradaki vatandaşın arzularını yansıtan, ılımlı muhalefetin desteklenmesi ve koalisyon güçleriyle faaliyet sürüyor. Kısa zamanda bu tehdidin ortadan kaldırılacağını düşünüyoruz. Şu anda Türkiye'nin Suriye tarafından gerek havan mermileri atarak tehdit oluşturan, gerek teröristlerin Türkiye'ye gelmesine yol açan tehditle mücadele ediyoruz. Türkiye'ye yönelik bir takım bombalı araç eylemlerinde terör örgütlerinin nasıl ilişkisi olduğu ortaya çıktı. Kaotik ortamda, istikrar adası olan Türkiye'ye yönelen terör tehditlerinin ortadan kaldırılması için gereken önlemler alınıyor. Kısa sürede belli mesafeler alınacaktır. Cerablus'un temizlenmesi kısa zamanda olacaktır. Diğer hususlarda ise etkili bir mücadele sürdürülecektir. 

7 Haziran seçimlerinden hemen sonra Türkiye'de terör saldırıları başladı. 2 polisimizi şehit ettiler, Adıyaman'da jandarmamıza saldırdılar. Daha sonra bombalı araçlarla, canlı bombalarla saldırılar başladı. Hedef Türkiye'nin istikrarı, burada istikrarlı başka devlet kalmadı. Türkiye'nin istikrarı hedef alınıyor. O zaman tek başına iktidar kayboldu diye saldırılar başladı, şimdi de FETÖ terör örgütünün darbe girişiminden sonra, burada bir zaafiyet doğdu mu diye, Türkiye'nin istikrarsızlaştırmayı hedefleyen olaylar meydana geldi. PKK bir taraftan, DAEŞ bir taraftan, FETÖ bir taraftan. Burada istikrarın hedef alındığı açık. İstikrarlı ve güçlü bir Türkiye, haksızlıklara karşı duruyor. Bu istikrarı hedef alan Sayın Cumhurbaşkanı'nı hedef alan saldırılarla karşı karşıyayız. Milletin de hem darbeye karşı duruşu, bütün bir Türkiye olarak buna karşı çıkıldı. Darbe bastırıldı, millet olarak el koydu. Bu en büyük zenginliğimiz. Bu kardeşliği zedelemeye yönelik saldırılar yapıyorlar. Türkiye bu tuzağa düşmeyecektir. Bunları da Allah'ın izniyle kararlı biçimde çözecek ve yoluna devam edecektir.