İBB'de tasfiye başladı: 'AKP'liyim' demeyen birçok öğretici işten atıldı

15 Temmuz'un ardından kamu kuruluşlarında başlayan tasfiye İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kurumlara da sıçradı. "AKP'liyim" demeyenler işten atılılıyor.

soL - İstanbul

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüm kamu kurum ve kuruluşlarında yaşanan tasfiyelerde sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) de geldi. İBB'ye bağlı Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları'nda (İSMEK) başlayan tasfiye, kurumdan atılanlara kısa mesajla bildiriliyor.

AKP'li olduğunu beyan etmediği için işten atıldığını söyleyen 3 yıllık İSMEK öğretmeni D.Ç. de bu çalışanlardan biri. Kurumdaki diğer çalışanlara hakkında "Siyasi görüşünü biliyor musun", "Hangi partiye oy veriyor" gibi sorular sorulan D.Ç., bugün gelen şu kısa mesajla işten atıldı:

"Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış olan örgüt mensupları, 15 Temmuz 2016 tarihinde Milli Egemenliği yok etmeye, Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya ve meşru Devlet yönetimine el koymaya yönelik Türkiye genelinde terörist saldırılar gerçekleştirmiştir.

Devlet kurumları tarafından illegal yapıların tüm unsurları ile daha etkin mücadele edilmesi amacıyla; bu yapılar ile ilişki içinde olan, emir ve talimat alan, doğrudan ya da dolaylı olarak kontrol ettiği her türlü legal görünümlü yapıyla ilişki kuran, amaçlarına ulaşmasına hizmet etmek üzere maddi katkı sunan, kendisine verilmiş görev ve yetkileri kötüye kullanan, farklı ortamlarda açık veya gizli propaganda yapan ve bu yapının etkisinde hareket eden kişiler için her türlü takibat, soruşturma ve kovuşturmaya başlanmıştır.

Bu kapsamda kurumumuza ulaşan bilgiler ışığında iş akdiniz, 22.07.2016 tarihi itibari ile 4857 sayılı İş Kanunu 25/II ye göre sonlandırılmıştır."

D.Ç. ise "Yaklaşık 3 yıldır İSMEK'te vermiş olduğum bütün hizmetlere rağmen bu olaylarda açıkça AKP'li oldugumu beyan etmediğim için işime son verildi" dedi. Öte yandan, İSMEK'te birçok personel hakkında benzer soruşturmaların başladığı, çok sayıda personele de aynı kısa mesajın gönderildiği belirtildi.