Hüseyin Gülerce darbe komisyonunda: Komünistlerle kavga ederken sopamızda Allah için vur yazıyordu

Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nda konuşan Hüseyin Gülerce, Gülen'in Cevdet Türkoğlu'nu dövmesi sonrası Cemaat'ten ayrılması gerektiğini söylerken, "Fakat şöyle de bir şey oluyor, aşığın gözü kör oluyor. Biz gençliğmizden beri dava adamı diye biliyoruz kendimizi. Ya kavgaların içine giriyorduk Çapa'da. Özür diliyorum, biraz espiri olsun, tırnak içinde…

Haber Merkezi

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası kurulan komisyonda konuşan eski cemaatçi Hüseyin Gülerce, Cemaat'ten neden daha önce ayrılmadığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Benim en büyük hatam o dayak olayını gördükten sonra ayrılmamam. Fakat şöyle de bir şey oluyor, aşığın gözü kör oluyor" diyen Gülerce, "Biz gençliğmizden beri dava adamı diye biliyoruz kendimizi. Ya kavgaların içine giriyorduk Çapa'da. Özür diliyorum, biraz espiri olsun, tırnak içinde komünistlerle kavga ediyorduk mücadeleciler olarak. Sopamızın üstünde 'Allah için vur' yazıyordu arkadaşlar. Ne Allah için vurması, bizim hazırlıktan arkadaşımızdı. Bizi ne hale getirdiler, şimdi bu FETÖ için de bizi manyak ettiler. Ben hoca diyorum ya, imam diyemiyorum. Hangi örgütün başında bu imam diyorlar, cemaat dediğin zaman cuma cemaatidir, şimdi örgüt diyorlar. O hadisede evli barklı adamı dövdüğüne çok pişman oldu, sofrada durmadan söylendi. Benim o hadiseyi görmemden dolayı çok pişman oldu" ifadelerini kullandı.