Hüseyin Gülerce açıkladı: Fethullah Gülen tekme tokat dövdü

Eski Gülen Cemaati üyesi Hüseyin Gülerce, Fethullah Gülen'in Cevdet Türkyolu tekme tokat dövdüğüne şahit olduğunu söyledi.

17 Aralık operasyonları sonrası Gülen Cemaati'nden ayrılarak AKP'ye katılan Hüseyin Gülerce, Gazeteciler.com'dan Hande Aydemir'e açıklamalarda bulundu.

Gülen'e ilişkin konuşan Gülerce, bir dayağa şahit olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

1995'de Zaman'a genel müdür olunca, hürmetin gereği olarak İzmir'e duasını almaya gittim. Bir hareketin manevi büyüğü, siz de hareketin CEO'su olmuşsunuz. Gideyim kendisinin duasını alayım dedim. Telefon ettim. Gittim. Henüz kendisi ile karşılaşmadık. Yamanlar Kolejinin üst katında bir odaya oturttular. Bir anda bir gürültü oldu. Bir bağırış... Ben de merakla fırladım dışarı. Gördüğüm sahne şu: Gülen, tekme tokat birisini dövüyor. Allah Allah. Dövdüğü kişiyi de tanıyorum: Cevdet Türkyolu. Onun yeğeni ile evli. Tabi benim o şekilde görmem onu çok kötü etti. Ben şok yaşıyorum. Hareketin manevi lideri, ağırbaşlı... Bize sahabe efendilerimizi hatırlatan bir insan evli barklı birini dövüyor. Tabi sonra sofraya oturduk, söylenmeye başladı. "ben nasıl bir adamım" dedi. "... Evli barklı, çoluk çocuğu olan bir adama nasıl vurabilirim" dedi. Ama öyle ufak bir vurma değil, tekme tokat girişti."

Aslında bu skandal. Ben bunu hayatımda ilk defa anlatıyorum. Hiç anlatmadım, belki de aleyhimde çok iftira yayıyor şu günlerde. Ondan dolayı anlatma ihtiyacı duydum.