Hulusi Akar'ı taşıyan pilotun 'Adil Öksüz' açıklaması salonu karıştırdı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Hulusi Akar'ı Mehmet Dişli ile birlikte Çankaya Köşkü'ne taşıyan pilot, daha önce Akıncı'da Adil Öksüz'ü gördüğünü söylediği ifadesini geri çekti.

15 Temmuz gecesi derdest edilerek Akıncı Üssü'ne götürülen Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı Çankaya Köşkü'ne getiren helikopter pilotu Uğur Kapan savunmasını yaptı.

Polis ve savcılık ifadelerinin işkence altında alındığını belirten Kapan, "Adil Öksüz'ü Akıncı üssünde gördüğüm yönündeki ifademi kabul etmiyorum. Daha sonra gördüğüm fotoğraflardan gördüğüm kişinin Adil Öksüz olmadığını anladım" dedi.

DHA'nın haberine göre, Kapan'ın ifadesi şöyle:

Genelkurmay Başkanı bana kendisini Başbakanlığa götürecek helikopteri kullanmamı emretti. Helikopterde kendisinin olacağını ve uçuş güvenliği alınmasını emretti. Helikoptere kadar kendisine eşlik ettim. Bu sırada helikopter teknisyeni bir tüm generalin geldiğini söyledi. Komutanımızın talimat vermesi durumunda helikoptere binebileceğini söyledim. Teknisyen, kendisinin Genelkurmay Başkanının müsaadesini aldığını ve helikoptere Tümgeneralin de bineceğini söyledi. Mehmet Dişli olduğunu öğrendiğim Tümgeneral helikopterde Genelkurmay Başkanının arkasına değil bizzat yanına oturdu. Risk alarak kalkış yaptım. Temas sağlayana kadar bağlantı kurmaya çalıştım. Bağlantı kuruduğumda, kimi taşıdığımı ve gideceğimiz yeri bildirdim. Genelkurmay Başkanı Başbakanlığa indiğimizde bana teşekkür etti ve Akıncı'ya dönebileceğimizi söyledi. Ancak Akıncı'daki hareketlilik nedeniyle Etimesgut Havaalanına indim."