Hulusi Akar'dan Sincar açıklaması: Önü-arkası yok, vurduk!

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Sincar'a düzenlenen hava saldırısına ilişkin “Bu operasyon ön uyarı mıydı?” sorusuna, "Önü-arkası yok. Vurduk" yanıtını verdi.

TSK tarafından Sincar'ın hedef alınması sonrası Hulusi Akar'dan açıklama geldi.

Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıldönümü töreninde bir grup gazeteciyle konuşan Akar, Sincar'a düzenlenen operasyonla ilgili açıklamada bulundu.

Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi, Akar'la yapılan görüşmeyi köşesine taşıdı:

Genelkurmay Başkanı, sabaha kadar Sincar operasyonu yönettikten sonra törenlere gelmişti. Sincar’a yönelik ilk kez operasyon yapıldı ve PKK’nın haberleşme sistemleri, eğitim merkezi ve yatakhanesi vuruldu. Haberleşmeyi sağlayan anten yıkıldı. Suriye’nin kuzeyindeki Karaçok’ta ise örgütün cephaneliği ve personel temini için kullandığı önemli bir üssü vuruldu. ABD’li komutanın Karaçok’ta incelemelerde bulunması dahi buranın ne denli önemli olduğunu göstermiyor mu?

Genelkurmay Başkanı, operasyonun başarıyla icra edilmesinden dolayı memnundu. “Bu operasyon ön uyarı mıydı?” diye sorduk. ”Önü-arkası yok. Vurduk” dedi. 23 Nisan resepsiyonunda Genelkurmay Başkanı ve Hava Kuvvetleri Komutanı ile operasyonu konuşurken meğer Sincar’a operasyonun kararı çoktan verilmiş, sıra düğmeye basılmasına gelmiş. 

Sincar’a operasyon ilk oldu ama son olacak mı? Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’a sorduk. Çok net konuştu, “Tehdit devam ettiği sürece operasyonlar da sürecek” dedi. Farklı bir açıdan sorumuzu yenileyerek, TSK’nın, yeniden vurup vurmayacağını öğrenmeye çalıştık. Genelkurmay Başkanı, “Durum değerlendirmesi yapıyoruz. Duruma göre kararımızı vereceğiz” demekle yetindi.

Bu kez, “Operasyonlar devam edecek mi?” diye sorduk. “Önemli olan ülkemizin güvenliği, milletimizin bütünlüğü. Milli güvenlik her şeyden önce gelir” dedi. Devletteki uyumun altını çizdi. “Önemli olan devlette birlik, beraberlik ve uyumdur” diye konuştu.

***

Peki ufukta bir kara harekâtı var mı? İhtimalat planında yer alıyor ama şu anda hava operasyonu yapmakla yetiniliyor. Kara harekâtı ise davul-zurna çalınarak yapılmaz.