Hulusi Akar'dan selfie açıklaması: Kim olduklarını bilmiyormuş...

Saray'da gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda yandaş "yazar" Ceren Kenar ve Yıldıray Oğur'la selfie çektiren Hulusi Akar'ın selfie talebini nezaketen geri çevirmediği ama selfie çektirenlerin kim olduğunu bilmediği ileri sürüldü.

Saray'da gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Türkiye gazetesi yazarı ve Genç Siviller üyesi Ceren Kenar ve Yıldıray Oğur'la selfie çektirmişti.

Hürriyet yazarı Fikret Bila, Akar'ın çıkan haberlere "üzüldüğünü" belirtirken, konuyla ilgili köşesinden şu ifadeleri kullandı: 

Akar Paşa’yı üzen iki konu var: Birincisi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Anıtkabir’e girerken bir albayın, bir astsubay tarafından üstünün arandığını gösteren fotoğraf, ikincisi Cumhurbaşkanlığı’ndaki resepsiyonda kendisiyle selfie çektiren gazetecilere ilişkin fotoğraf...

Albayın üstünün arandığını gösteren fotoğrafı görür görmez, hemen araştırılmasını istemiş. Albayın ve astsubayın bulunmasını, olayın nasıl ve neden yaşandığı konusunda ayrıntılı bilgi getirilme talimatını vermiş. Aldığı yanıt, Anıtkabir girişinde iki kontrol koridoru oluşturulduğunu, subayların ayrı, astsubayların ayrı koridordan geçerek giriş yaptıklarını, subay koridorunda kuyruk olduğu için albayların da astsubay koridoruna girdiği bilgisi sunulmuş. X-Ray cihazlarının subayların törenlerde taktıkları kılıçlara ötmeyecek şekilde ayarlandığı, bunu aşan bir metal bulunması halinde öttüğü bilgisi sunulmuş. Ayrıca fotoğrafta yer alan albayın x-ray cihazından geçerken sistemin alarm vermesi üzerine, kendisinin kollarını açarak, “isterseniz bakın” anlamında geçtiği iletilmiş. İkinci konu ise Cumhurbaşkanlığı resepsiyonunda birçok kişinin Genelkurmay Başkanı ile selfie çektirdiği, nezaketen bu talepte bulunanları geri çevirmediği ama selfie çektirenlerin kim olduğunu sormasının mümkün olmadığı, buna karşın, selfie fotoğraflarının yorumlanmasına üzüldüğü bilgisi askeri kaynaklarca ifade ediliyor.

Yazının tamamı