'Hulusi Akar ve Necdet Özel'in cemaatteki adı...'

Cemaat itirafçısı olduğu ileri sürülen bir isim, Hulusi Akar ve Necdet Özel'e ilişkin ilginç iddialarda bulundu.

Cemaat operasyonları kapsamında tutuklanan bazı isimler "itirafçı" olurken, bu isimlerin tuhaf ifadeleri sürüyor.

İfadelerin şaşırtma amaçlı mı, yoksa doğru mu olduğuna ilişkin şüpheler bulunurken, bu davalardan birini Odatv'den Müyesser Yıldız yazdı.

Yıldız'ın haberinin bir bölümü şöyle:

2 ay önce Ankara'da önemli bir iddianame daha hazırlandı. 71 şüpheli hakkındaki iddianame Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki “mahrem imam”yapılanmasına ilişkindi. 

Halen tutuklu olan KKK “mahrem imamlarından” birisi ise “Emre” kod adlı K.Y. İşte bu K.Y.'ın itirafları sayesinde yapılanmanın tüm karanlık noktalarının aydınlatıldığı bildirildi. 

Öncelikle şu hususu vurgulayalım. Son dönemde itirafçılar ve gizli tanıklarla ilgili şüphelerin giderek arttığı malûm. 

Nitekim bu K.Y. da  başlangıçta “etkin pişmanlık” hükümlerinden yararlanmak istediğini belirterek, FETÖ'nün mahrem hizmetler biriminde yer alan asker veya sivil bir kısım örgüt üyelerinin kimliklerine ilişkin bilgiler verdi ve verdiği bu bilgilerle de soruşturmanın kapsamı genişletildi. 

Ancak soruşturmayı yürüten Savcılık, K.Y.'ın “sınırlı” bilgi verdiği, ayrıca daha sonra cezaevinden gönderdiği dilekçelerinde, önceden Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Sulh Ceza Hakimliğinde alınan ve itiraf içeren beyanlarını kabul etmeyerek, pişmanlık duygusuyla hareket etmediğini ortaya koyduğu, keza teşhis için cezaevine gönderilen KKK personeline ait olan fotoğraf kataloğu yüklü CD'den teşhis yapmayı reddettiği gerekçesiyle, K.Y.'ın bu tavrını “bilinçli bir örgüt tavrı” olarak değerlendirip, “etkin pişmanlıktan” yararlanma koşullarının oluşmadığı sonucuna varıp, tutuklanmasını talep etti. 

Bu davanın temelini halen tutuklu ve iddianamede 1 numaralı şüpheli olarak yer alan K.Y.'ın ifadeleri oluşturduğuna göre, bunların ciddiyetine ilişkin ihtiyat payını muhafaza ederek, iddialarını mercek altına alalım. 

K.Y'ın ifadesinden bazı dikkat çekici bölümleri aktaralım: 

***

K.Y. bu sözlerinin devamında, “Cemaatçi olup olmadığını kesin olarak bilmediğim, ancak cemaat çevrelerinde isimleri geçen üst düzey subaylar şunlardır” diyerek de 4 isimden söz ediyor. 

İlk sıradaki isim Hulusi Akar ve önce şu iddiada bulunuyor:  

“Ben müdür olduğum dönemde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'dı. Ben kendisiyle hiç görüşmedim. Ancak yukarıda isimlerini belirttiğim onun yakın mesai arkadaşlarından şu anda hatırlamadığım birisi bana ...'in Ankamall mağazasının sahibinin randevu defterine ismini yazdırmadan Hulusi Akar'la görüştüğünü söylemişti. Randevu defterine isminin yazılmaması talimatını komutanın verdiğini bildirmişti. Ben daha önceki beyanlarımda ...'in Ankamall mağazasının sahibi Ümit kod adlı şahsın kim olduğuna ilişkin açıklamalarda bulunmuştum. Bu şahsın cemaatin KKK birim sorumlusu olduğunu sonradan öğrendim.”

HALİS KİM?

Ardından şunları anlatıyor: 

“Hatırladığım kadarıyla temsilci Hamit abinin işyerinde müdürler toplantısı yaparken, o dönem Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'dan 'Halis' ismiyle bahsediyorlardı. Konuşulan bu isim kod adı da olabilir, onun bilgisi dışında cemaatçilerin ondan bahsederken kullandıkları bir isim de olabilir.”

K.Y'ın, Akar'la ilgili bir diğer iddiası da şu: 

“Belki Arif kod adlı müdür yardımcısı belki de Mehmet Akkurt'un bana anlattığına göre, Hulusi Akar Kara Kuvvetleri Komutanlığı döneminde hafta sonları kızına ait araçla yanına koruma almadan ve hiçbir kırmızı ışığa uymadan tek başına Çukurambar tarafında bir yerlere gidermiş. Ben şu anda Hulusi Akar'ın cemaatçi olup olmadığını bilmiyorum. Duyduklarımı hiçbir şey eklemeden burada aktardım.”

YA NACİ?

K.Y.'ın, “Cemaatçi olup olmadığını bilmediğini, ancak cemaat çevrelerinde konuşulduğunu” öne sürdüğü ikinci isim ise Genelkurmay eski Başkanı Necdet Özel. 

Özel hakkında da, “Benim müdür olduğum dönemde Genelkurmay Başkanıydı. Cemaat toplantılarında 'Naci' ismiyle kendisinden bahsedilirdi. Bu ismin kod adı mı olduğunu, onun bilgisi dışında mı kullanıldığını bilemiyorum. Toplantılarda örneğin, 'Naci bugün Halis'le görüştü' gibi ifadeler olurdu. Necdet Özel'in Genelkurmay Başkanlığı döneminde normalde teamül gereği Kara Kuvvetleri Komutanlığına 'çift çekirdek paşa' lakabıyla bilinen Orgeneral Bekir Kalyoncu'nun atanması bekleniyordu. Ancak Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Hulusi Akar'ın Kara Kuvvetleri Komutanı olmasını tercih etmiş ve onun atanmasını sağladığını düşünüyorum. Bu benim şahsi düşüncemdir. Necdet Özel'in de cemaatçi olup olmadığını bilmiyorum” diyor.

İtibar edilmediği için mi, başka sebeplerle mi K.Y.'ın bu iddiaları iddianameye yansıtılmadı bilinmez, ama şu “itirafçı veya gizli tanık” meselesi işleri giderek daha da karıştıracağa benziyor!..