Hulusi Akar: ÖSO'dakiler ılımlı muhalif, ülkelerini kaybetmemek için çalışan namuslu insanlar

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, ÖSO'ya sahip çıkarak, ÖSO'dakilerin "ılımlı muhalifler" ve "ülkelerini kaybetmemek için çalışan namuslu insanlar" olduğunu öne sürdü.

AA

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, NATO Parlamenterler Asamblesinin 62. Genel Kurulu'nda konuştu.

Konuşmasında Suriye'de ÖSO ile sürdürülen harekata dair açıklamalarda bulunan Akar, "Emin olun sizlerin bütçelerinizden bize verdiği paranın bir dolarını, bir kuruşunu boşa harcamıyoruz." dedi. 

Akar, ÖSO'nun içinde "El-Kaide, El-Nusra ve radikal İslam" olmadığını, "ılımlı muhaliflerin" yer aldığını öne sürdü. ÖSO'ya sahip çıkan Akar, bu kişilerin "ülkelerini kaybetmemek için çalışan namuslu insanlar" olduğunu söyledi. 

Suriye harekatının ne zaman biteceğine dair de açıklama yapan Akar, şöyle konuştu:

"Ne zaman bitecek, ne zaman çekileceğiz? Terör bittiği zaman çekileceğiz. Kendimizi ülkemizde güvende hissettiğimiz zaman çekileceğiz. Halkımız korumamız lazım. Orada zarar ziyan meydana geldiğinde insanlar basınla, siyasilerle konuşuyor. Siyasi iktidarı etkiliyorlar. Siyasi iktidar bize güvenliği sağlayın, diye direktif veriyor. Bu döngü herhangi bir demokratik ülkeden farklı bir döngü değil. Bunun anlaşılması lazım, meşru müdafaa hakkı olduğunun bilinmesi ve buna saygı duyulması lazım."