Hükümet, madde bağımlılığıyla mücadeleyi imamlara devretti!

Yeşilay ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında geçen yıl imzalanan protokol çerçevesinde yurdun pek çok yöresinden imam, din görevlisi, vaiz, Kuran kursu hocası 23-26 Kasım arasında Darıca'da bağımlılıkla mücadele eğitimi almaya başladı. AKP hükümeti madde bağımlılığıyla mücadeleyi imamlara devretmeye hazırlanıyor.

Yeşilay, ülke genelinde din görevlileri, imamlar, vaizler, Kuran kursu hocaları için 23-26 Kasım 2015 tarihleri ​arasında ​Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı kapsamında Uygulayıcı Eğitimi Programı düzenledi. Kocaeli Darıca'da gerçekleşen Uygulayıcı Eğitim Programı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Yeşilay Arasında 18 Eylül 2014'te imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde yapıldı.  

Programa Türkiye'nin dört yanından vaiz, vaize, diyanet eğitim uzmanı, imam katılacak. Program kapsamında din görevlilerine 3 gün boyunca sağlıklı yaşam, teknoloji bağımlılığı, tütün bağımlılığı, alkol bağımlılığı, madde bağımlılığı konularında eğitimler verildi. Son gün ise ise Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bağımlılıkla mücadele alanındaki stratejik çalışmaları ve planlamaları konuşulacak.

GEREKÇE: TOPLUM DİN GÖREVLİLERİNİ DİNLİYOR

Yeşilay Genel Başkan Yardımcısı Yardımcısı Akif Seylan, bağımlılıkları önleme noktasında, Diyanet İşleri Başkanlığı personeline bu eğitimi verdiklerini belirterek, "Halkımız din personelinin ne dediğini çok önemsiyor, dinliyor, dikkate alıyor. Bu anlamda bu eğitimi alan Diyanet personeli kendi ilinde, ilçesinde, mahallesinde bağımlılık sorunu olanları ziyaret edecek, onlara yol gösterecek" dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ise, "Tüm personelimize bağımlılıkla mücadele eğitimi vermek için harekete geçtik. Bu eğitimler, Aile İrşad Rehberlik Bürolarımız, Kuran kurslarımız vasıtasıyla halkımıza ulaştırılmış olacak" diye konuştu.