Hukukta Sol Tavır Derneği'nden 'Avukatlar Günü' açıklaması: Kutlanacak ne kaldı ki?

Hukukta Sol Tavır Derneği, 5 Nisan "Avukatlar Günü" dolayısıyla "Kutlanacak ne kaldı ki?" başlığında yaptığı açıklamada "Bugün bir kez daha kutlama yapma değil, mücadele etme günüdür" ifadelerine yer verdi.

Hukuta Sol Tavır Derneği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla adliyelerde polislerin avukatlara yönelik hukuksuz saldırılarının ardından gelen, 5 Nisan "Avukatlar Günü" dolayısıyla bir açıklama gerçekleştirdi.

Hukukta Sol Tavır Derneği'nin yaptığı "Kutlanacak ne kaldı ki?" başlıklı açıklamanın tam metni şu şekilde:

"Bugün Avukatlar Günü... 2015 yılı 5 Nisan'ına avukatların hukuksuz ve onur kırıcı şekilde adliye içerisinde yerlerde sürüklendiği, tartaklandığı, hakarete ve tacizlere uğradığı, kelepçelendiği, gözaltına alındığı AKP'nin Yeni Türkiye'sinde girdik.

Baro başkan ve yöneticilerinin adliyeden polis kalkanlarıyla süpürüldüğü, meslek örgütlerinin ortadan kaldırılması gerektiğinin dillendirildiği, avukatların mümkün olan tüm haklarının ellerinden alınıp, siyasetten kopuk, örgütsüz ve güçsüz bırakılmasının amaçlandığı,  hukuk ve yargının iktidar elinde silaha dönüştürüldüğü bir Yeni Türkiye...

AKP'nin yıllardır süren baskı ve sindirme politikalarıyla mesleğimiz onur ve saygınlığı zedelenerek itibarsızlaştırılmaya çalışılmaktadır.  Aslında bugün adliye kapılarında önüne barikan kurulan, adliyelerden kovulmak istenilen, avukatlar değil; topyekün avukatlık mesleği ve savunma hakkıdır.

Avukatlar bu saldırılara boyun eğmeyecek, hukukdışı, zorba uygulamalara karşı hem kendilerinin hem de toplumun haklarını savunmaya devam edeceklerdir. Bugün bir kez daha kutlama yapma değil, mücadele etme günüdür. Zaten bu zifiri karanlığın içinde kutlanacak ne kalmıştır ki?"