Homofobi öldürür: Suriyeli eşcinsel sığınmacının katili cinayeti itiraf etti

Geçtiğimiz yıl İstanbul’da öldürülen Suriyeli eşcinsel sığınmacı Muhammed Wisam Sankari'nin katili, cinayeti itiraf etti.

Geçtiğimiz yıl İstanbul’da öldürülen Suriyeli eşcinsel sığınmacı Muhammed Wisam Sankari'nin katili, cinayeti itiraf etti. 

KaosGL'de yer alan habere göre, Suriyeli eşcinsel sığınmacı Muhammed Wisam Sankari, 23 Temmuz 2016 gecesi Aksaray’daki evinden çıkmış, 25 Temmuz’da İstanbul Yenikapı’da ölü bulunmuştu. Kafası kesilen ve bedeni tanınmaz hale gelen Wisam Sankari daha önce de tehdit edilmiş, kalabalık bir erkek grubu tarafından kaçırılmış ve tecavüze uğramıştı.

SANIĞIN GEÇEN YIL YAKALANDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Av. Fırat Söyle, cinayetin ardından yargı sürecine dair verdiği bilgide sanık B.A.’nın Bursa’ya kaçtığını ve Bursa'da kaldığı yerde olaydan çok kısa bir süre sonra, 22 Ağustos 2016’da yakalandığını belirtti.

"CANAVARCA HİSLE ÖLDÜRMEK" SUÇUNDAN YARGILANIYOR

B.A., yakalanmasının üzerine İstanbul'a getirildi ve çıkarıldığı sorgu hakimliğince tutuklandı. 19. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen cinayet dosyasında B.A., “canavarca hisle ve eziyet ederek öldürme” suçundan “ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası” istemiyle yargılanıyor.

İddianamede yer alan olay yeri inceleme ve Adli Tıp Kurumu raporları Sankari’nin çok sayıda delici/kesici aletle öldürüldüğünü, içi kan dolu küçük bir çukura gömülmeye çalışıldığını belirtiyor.

Soruşturma aşamasında sanık B.A.’nın eski sevgilisi A.K. de dinlendi. A.K., “Sevgili idik, ilişkiye girmiyorum diye sürekli dövüyordu” dedi.

SANIK B.A. CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Sanık B.A., 24 Kasım 2016’da görülen ilk duruşmada, “Facebook üzerinden tanıştım, kendisi ile Taksim'de iki kere görüştük. İkinci görüşmede Taksim'de bir otelde ilişkiye girdik. Bizim ilişkimizden bir ay sonra onun arkadaşı beni aradı, maktulün AIDS olduğunu söyledi” dedi.

Cinayeti işlediğini kabul eden B.A., “Gerçekten AİDS misin diye sordum. ‘Evet ben AİDS’im' dedi. O böyle konuşmaya başlayınca benim sinirlerim bozuldu” diyerek Sankari’yi kafasını taşla ezerek öldürdüğünü kabul etti. B.A., kafasını taşla ezdikten sonra Sankari’yi birçok yerinden bıçakladığını öne sürdü.

Öte yandan Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sanıktan alınan kan örneği ile yapılan HIV testinin ise negatif olduğu tespit edildi.