Homeopatik diş jel ve tabletleri güvenilir değil

Amerikan gıda ve ilaç dairesi FDA (Food and Drug Administration), çocuklarının dişleri için homeopatik diş jel ve tabletlerini kullanan ebeveynlere bu ürünleri kullanmayı bırakmalarını önerdi.

İlker Belek

Amerikan gıda ve ilaç dairesi FDA (Food and Drug Administration), çocuklarının dişleri için homeopatik diş jel ve tabletlerini kullanan ebeveynlere bu ürünleri kullanmayı bırakmalarını önerdi.

ABD’de homeopatik ürünlere marketlerde bile ulaşmak mümkün.

10 YILDA SEKİZ ÖLÜM

FDA, diş sağlığı için kullanılan homeopatik tablet ve jelleri, bildirilen bir şikayet üzerine 2006 yılından beri takip ediyor. Bu 10 yıllık süre içinde kuruma bu ürünleri kullanan 370 bebek ve çocukla ilgili sağlık yakınması bildirildi. Bunlardan 8’i ölümle sonuçlandı.

Sağlık şikayetlerine neden olan diş ürünlerinin tamamı Hylands isimli bir firmaya ait. FDA’in Eylül 2016’daki uyarısından sonra firma üretime son vereceği açıklamasında bulundu.

Amerika’da bu alanın en büyük firması olan Hyland’in merkezi Los Angeles’ta. 114 yıldır homeopati alanında faaliyette ve halen ürünlerinin sağlıklı olduğu konusunda ısrar ediyor.

Homeopatik diş ürünleri FDA tarafından etkili ve güvenilir kabul edilmiyor. 


Kaynak

https://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/ucm523468.htm

https://www.scientificamerican.com/article/hundreds-of-babies-harmed-by-homeopathic-remedies-families-say/