Hollanda'da Osmanlı Ocakları uyarısı

Hollanda, Türkiye'deki Osmanlı Ocakları'nın ülkelerinde açtığı şubeyi konuşuyor. Ulusal Güvenlik ve Terörle Mücadele Koordinatörlüğü raporunda Osmanlı Ocakları 'paramiliter örgüt' diye nitelenirken, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhaliflerine karşı yasadışı eylemlerde kullanılabileceği' uyarısı yapıldı.

AKP'nin milis gücü olduğu yönündeki iddialara konu olan Osmanlı Ocakları’nın Hollanda’da şube açması tepki çekti. Hollanda Ulusal Güvenlik ve Terörle Mücadele Koordinatörlüğü (NCTV), ‘hükümet yanlısı paramiliter örgüt’ diye tanımladığı Osmanlı Ocakları’nın ülkede şube açmasını, ‘endişe verici bir gelişme’ olarak değerlendirdi.

'AŞIRI MİLLİYETÇİ PARAMİLİTER GÜÇLERE SAHİP KURUM'

BBC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın haberine göre, Ulusal Güvenlik ve Terörle Mücadele Koordinatörlüğü’nün cuma öğleden sonra açıklanan raporunda, güvenliği tehdit eden son gelişmeler değerlendirildi. Raporda isim verilmeden, “Aşırı milliyetçi paramiliter güçlere sahip bir Türk kurumun Hollanda’da şube açtığı” belirtilerek, bunun endişe verici bir gelişme olduğu yorumu yapıldı. Koordinatörlük, bu kurumun Hollanda’da ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhaliflerine karşı yasadışı eylemlerde kullanılabileceği’ uyarısını yaptı. Hollanda medyasıysa, bu organizasyonun AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen Osmanlı Ocakları olduğunu duyurdu.

'REFERANDUM HOLLANDA'DAKİ TÜRK TOPLUMU ARASINDAKİ BÖLÜNMEYİ DERİNLEŞTİRDİ'

NCTV raporunda, organizasyonun, Hollanda’da şiddet olayına karıştığına dair herhangi bir bulgu bulunmadığı da kaydedildi. Koordinatörlük raporunda,’16 Nisan’da yapılan Anayasa değişikliği referandumunun Hollanda’daki Türk toplumu arasındaki bölünmeyi iyice derinleştirdiği’ yorumu da yer aldı.