Hocalarının cenazesini derse götürdüler...

Kanser sonucu yaşamını yitiren Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Oğuzhanoğlu, bedenini öğrencilerinin eğitimi için kadavra olarak bağışladı.

Denizli’de kanser sonucu yaşamını yitiren Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Oğuzhanoğlu için Pamukkale Üniversitesi'nde tören düzenlendi.

Morfoloji Binası’nda düzenlenen törene Prof. Dr. Oğuzhanoğlu’nun eşi Nalan Oğuzhanoğlu, öğrencileri, okul arkadaşları ve sevenleri katıldı.

Törende konuşan Oğuzhanoğlu’nun eşi Prof. Dr. Nalan Oğuzhanoğlu, “Benim sözlerim sevdaya dahil. Sevgilim, her geçen gün seni düşünüyorum, en son dinlediğimiz şarkıyı, en son attığımız kahkahayı, biz ayrılmadık bu yüzden. Çünkü kalbimdesin, gittiğim her yerdesin. Ruhun öğrencilerin belleğinde, sen onlarlasın. Senin engin bilgeliğinde çok şey öğrendiler, müzik, sanat ve tarihle süslediler bilimi. Sevgilim, hayat kısa, kuşlar uçuyor. Her şey için teşekkür ediyorum sana. Çünkü ayrılanlar hâlâ sevgili, çünkü ayrılık da sevdaya dahil” diyerek eşine veda etti.

Yaklaşık 25 yıldır Pamukkale Üniversitesi’nde emek veren, Prof. Dr. Atilla Oğuzhanoğlu, bedenini kadavra olarak öğrencilerine bıraktı.

PAÜ Tıp Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalı Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Esat Adıgüzel ise konuşmasında, “Biz onunla çok şey paylaştık, son dönemlerde aslında kendisi de bir öğretmendi, sosyoloji okuyordu. En son bu kitabı okuyormuş, altını çizmiş, arasında kalem var. Gözlüğü de kitabın arasındaymış. En değerli mirası bize bıraktın. Atilla abim bedenini kadavra olarak bağışladı, en ağır işi bize bıraktı. Ona bu şekilde veda edeceğiz. O böyle istediyse bir bildiği vardır. Işıklar içinde uyu abim” dedi.

Törenin ardından Oğuzhanoğlu’nun cenazesini öğrencilerin omzunda Anatomi Bölümüne götürdü.