Hizbullah okullarda!

Hizbullah'ın siyasi kanadı Hüda-Par'a yakınlığıyla bilinen Peygamber Sevdalıları Platformu'na üye İkra Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, dün Milli Eğitim'e bağlı kamu okullarında 'siyer' adı altında sınav düzenledi. 75 ilde yüzlerce okulda düzenlenen sınava 300 bin öğrencinin katıldığı belirtildi.

Haber Merkezi

Hizbullah'ın siyasi kanadı Hüda-Par'a yakınlığıyla bilinen Peygamber Sevdalıları Platformu'na üye İkra Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Türkiye genelinde Milli Eğitim'e bağlı kamu okullarında "siyer" sınavı düzenledi.  

Sınav öncesinde Milli Eğitim Bakanı adına Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı imzasıyla tüm okullara sınav duyuruldu. Duyuruda, sınavın amacının "Peygamber efendimizin örnek hayatının öğrencilere öğretilmesi" olduğu vurgulandı. 

SINAVDA HAREM-SELAMLIK UYGULANDI

Platformun yayın organı Doğru Haber gazetesinde, sınavın 75 ilde yaklaşık 300 bin öğrencinin katılımıyla yapıldığı belirtildi. "Umre ödüllü siyer sınavı" olarak duyurulan sınava erkek ve kız çocuklarının ayrı ayrı alındığı da ifade edildi. 

Peygamber Sevdalıları Platformu sözcüsü Yahya Oğraş, sınavın yapıldığı okulların yöneticilerine teşekkür ederek, "Müdürlerimiz olsun, kurum amirleri olsun, çocukların heyecanı olsun yutkunamayacak derecededir. Sınav öncesinde bazı çocuklarla görüştük, heyecan içerisinde olduklarını gördük" dedi. 

Gaziantep'te sınavın 40 ayrı okulda gerçekleştiği ve 13 bin öğrencinin katıldığı ifade edildi. Sınava girişte öğrencilere gül suyu, lokum, şeker gibi ikramların dağıtılması dikkat çekti. Sınava İstanbul genelinde 32 bin, Mardin'de 14 bin, Adana'da 6 bin 500, Bitlis ve Ağrı'da 5 bin öğrencinin katıldığı bilgisi verildi. 

PEYGAMBER SEVDALILARI PLATFORMU NEDİR?

Hizbullah'ın siyasi kanadı Hüda-Par'a yakınlığıyla bilinen Peygamber Sevdalıları Platformu, birçok siyasi islamcı ve gerici dernek ve vakfın katılımıyla oluşan bir platform olarak biliniyor. Platform her yıl değişik illerde kutlu doğum mitingleri düzenliyor.