Hindistan, LGBTİ'leri 'tedavi' edecekmiş

Hindistan Gençlik ve Spor Bakanı Ramesh Tawadkar, ülkedeki eşcinselleri "tedavi" edecek merkezler açılacağını duyurdu.

Dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri olan Hindistan'daki devlet yetkilileri, LGBTİ'lere yönelik ayrımcı politikalar uygulamaya koymak konusunda Türkiye'deki mevkidaşlarını aratmıyor. Sağlık Bakanı Ghulam Nabi Azad'ın HIV/AIDS'le ilgili bir toplantıda eşcinselliği doğal bulmadığını açıklamasının ardından, Gençlik ve Spor Bakanı Ramesh Tawadkar da eşcinselleri "tedavi" edecek bir merkezin açılacağı "müjdesi"ni verdi.

Eşcinsellik bir hastalıksa, tedavi etmenin bir yolu olduğunu iddia eden Tawadkar, "sinir bozucu" gayleri tedavi etmek için fikirleri olduğunu belirtti. Neler yapılabileceğini tespit etmek için diğer hedef gruplara (Bakan burada çocuk suçluları, bağımlılık tedavisi gören gençleri vb.'lerini kastediyor) uygulananın benzeri bir anketi LGBTİ'lere de uygulayacaklarını iddia eden Tawadkar, gayleri tedavi etmesi için açılacak merkezlerin Adsız Alkolikler merkezlerine benzeyeceğini söyledi.

“Onları normal yapabiliriz. Onlar için bir merkez açacağız. Aynı 'Adsız Alkolikler'e benzer bir merkez. Onları eğiteceğiz ve onlara ilaç da vereceğiz” ifadelerini kullanan Tawadkar, Hindistan'da ve dünya genelinde birçok kişinin tepkisini çekti.