Herkes bu sorunun yanıtını bekliyor: Melih Gökçek de gidiyor mu?

İstanbul ve Ankara'yı yıllardır yöneten ve kentleri büyük bir rant yıkımına uğratan Kadir Topbaş-Melih Gökçek ikilisinden Topbaş'ın ipi çekildi. Şimdi gözler Erdoğan'ın Gökçek konusunda atacağı adımda. Nisan ayında konuyla ilgili bilgi veren AKP'li Abdulkadir Selvi, iki ismin de görevden alınacağının sinyalini vermişti.

İstanbul'u yıllardır büyük bir rant hırsıyla yağmaya açan AKP'nin en önemli ismiydi Kadir Topbaş. 

Kenti adeta cehenneme çevirdi, ormanları yok etti, rant için elinden geleni ardına koymadı.

Benzer görevi Ankara'da da Melih Gökçek üstlendi.

Şimdi bu iki isimden Kadir Topbaş, partisi tarafından el çektirildi. Bu adımın ardından gözler Melih Gökçek'e çevrilirken, şimdi Nisan ayında yazılmış bir yazıyı hatırlatmak istiyoruz.

AKP içindeki kulis bilgilerini paylaşmasıyla tanınan Abdulkadir Selvi, 20 Nisan tarihli yazısında, yani referandumun hemen ardından AKP'nin Gökçek ve Topbaş adımını yazmıştı.

Referandumda bu iki kentte "Hayır" oylarının yüksek çıkması, iki ismin de görevleri döneminde Cemaat'le çok yakın olan ilişkileri dikkate alındığında koltukları sallanan bu iki isim için Selvi, "AK Parti açısından en başta gelen, İstanbul ve Ankara olmak üzere büyük şehirlerdeki sonuçlar. Çünkü 30 büyük şehirden 17’si hayır dedi. Bu sonuçlar hem kabineye hem ekonomi politikalarına yansıyacak. Referandum sonuçlarının Melih Gökçek ve Kadir Topbaş etkisi ise yerel seçimlerde görülecek" demişti.

Bu yazının ardından Topbaş bir sonraki seçimi göremedi, Gökçek konusunda atılacak adım da merak konusu...