Hem zengin hem AKP'liyseniz birini öldürüp üzerine 50 bin lira alabilirsiniz!

Konya'da emekli astsubay Orhan Özdemir'e son model aracıyla süratli bir şekilde çarparak ölümüne neden olan Mehmet Ali Yapıcı, arabasındaki hasar nedeniyle emekli astsubayın ailesinden 50 bin lira hasar parası istedi. Polis raporu ise kimseyi şaşırtmadı: Suçlu bisiklet kullanan emekli astsubay...

Haber Merkezi

12 Mayıs 2016 tarihinde Konya'nın "tanınmış" iş adamının oğlu Mehmet Ali Yapıcı, son model aracıyla, bisikletiyle yolda ilerleyen emekli astsubay Orhan Özdemir'e çarptı.

Kazadan sonra Özdemir metrelerce sürüklerek hayatını kaybetti. Olayın ardından gözaltına alınan Yapıcı, çıkarıldığı mahkemede "az kusurlu" bulunarak serbest bırakıldı.

Kazadan sonra ortaya çıkan görüntüler aracın aşırı süratli olduğunu gözler önüne sererken, buna rağmen kaza tutanağını yazan polis ağır kusurlu olarak astsubay Orhan Özdemir'i gösterdi.

ARACIN HASARINI AİLEDEN İSTEDİLER

Özdemir'in eşi Müzeyyen Özdemir, yaşadıklarına ilişkin Yeni Haber adlı yerel gazeteye yaptığı açıklamada, "Eşime arkadan çarpan arabanın masrafını üstümüze yıkarak 50 bin lira masrafı ödemek için bize dava açtılar. Ben artık bu aileden de, çevremdeki insanların iki yüzlülüğünden de bıktım. Eğer bu aile benden arabasının masrafını karşılamamı istiyorsa tamam ben razıyım, karşılayacağım. Yalnız eşimi bayram sabahı getirsinler, çocuklarım on dakika görsün. Ben başka bir şey istemiyorum bu aileden. Yapabiliyorlarsa bunu yapsınlar. Biz güçlüyüz her şeyi yaparız demekle bu iş olmuyor. Adalet nerede o zaman. Nerede bu adalet. Ben adalet istiyorum. Eşimin kanının yerde kalmamasını istiyorum. Bunlar sadece beni yıldırmak için davadan geri çekilmem için yapıyorlar. Hiçbir zaman yanımda durmadılar. Hiçbir pişmanlık dahi hissetmediler bunlar" dedi.

HEM ZENGİN HEM AKP'Lİ...

Kaza sonrası 50 kilometre hızla gitti denilen aracın fotoğrafı ve olayın görüntüleri polis tutanağının gerçek dışı olduğunu ortaya koyuyor. Olayın ardından Ekşi Sözlük'te paylaşılan Yapıcı'nın Facebook profilinde yer alan AKP paylaşımları ise hem tutanağın nedenini açıklıyor, hem de üzerine istenen 50 bin liranın...