Helin'in katili duruşmaya takım elbiseyle gelip 'pişmanım' dedi!

İstanbul Pendik'te geçen Ekim ayında okul çıkışında 17 yaşındaki Helin Palandöken'i öldüren Mustafa Yetgin, bugün takım elbiseyle hakim karşısında çıkarak 'pişmanım' dedi.

İstanbul Pendik'te geçen Ekim ayında okul çıkışında 17 yaşındaki Helin Palandöken'i öldüren Mustafa Yetgin, bugün takım elbiseyle hakim karşısında çıkarak "pişmanım" dedi. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre duruşmada önce Helin'in katili Mustafa Yetgin ve tutuksuz sanık Halis Can Dağıstan‘ın kimlik tespitleri yapıldı.

İlk savunmayı davanın tutuksuz sanığı Halis Can Dağıstan yaptı. Dağıstan, "Cuma günü Mustafa çağırdı. Mustafa’nın sırt çantası ve koli vardı. Kolide ne var dedim bir şey demedi. Alper ve babasını okuldan alacağımızı söyledi. Tören çıkışıydı. Çok öğrenci vardı. Dur dedi kolinin içinden silahı çıkardı. Kuru sıkı dedi. Mustafa Helin’i vuracağını bana söylemedi. Olay günü geçtiğim güzergahta Helin’i fark etmedim. Olaydan sonra eve gidip birkaç arkadaşımı telefonla aradım. Öğrencilerden birinin yaralandığını, birinin öldüğünü öğrendim. Teslim olmayı düşündüm. Bir arkadaşımla karakola gidip ifade verdim. Mustafa’nın Helin’e zarar vereceğini düşünmüyordum. Oraya Helin’i öldürmek için gittiğini de bilmiyordum. Kutuda av tüfeği olduğunu Mustafa kutudan çıkarınca öğrendim" dedi. 

KATİL TAKIM ELBİSELİ VE TIRAŞLI... 

Hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 39 yıl 6 aya kadar hapis istenen sanık Mustafa Yetgin, duruşmaya traşlı ve takım elbiseli olarak geldi. Kimlik tespiti yapılan sanık, lise mezunu olduğunu ve günlük işlerde çalıştığını söyledi.

Savunmasında Yetgin, "Helin’i çok seviyordum. Olaydan 2-3 ay önce görüşmeme kararı aldık. Helin’i çok sevdiğim için ondan vazgeçmek istemedim. Olay günü yeni aldığım silahı denemek için Aydos Tepesi'ne gidecektim. Tüfekle toplu taşımaya binemeyeceğim için Halis Can’a yanlış beyanda bulundum. Arkadaşları karşısında kendimi aşağılanmış hissettim amacım arkadaşlarını korkutmaktı. O anki panikle silah patladı, pişmanım. Helin'i öldürmek istememiştim" dedi. 

Şikayetçi ifadelerinden sonra ilk ara karar açıklandı. 

Savcılık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun suçtan dolaylı olarak zarar görmesi nedeniyle, müdahillik taleplerinin kabul edilmesi yönünde görüş bildirdi. Sanık Mustafa Yetgin’in üzerine atılı suçlardan çocuk yaştaki bir insanı tasarlayarak öldürme, öldürmeye teşebbüs suçlarından tutukluluk halinin devamına karar verilmesi talep edildi. Sanık Dağıstan hakkında çocuk yaşta bir insanı öldürmeye, öldürmeye teşebbüse yardım etmek suçlarından tutuklanmasına karar verilmesi talep edildi.

Mahkeme Yetgin'in tutukluluk haline devam kararı verirken Dağıstan hakkındaki tutuklama talebini reddetti.

Dava 11 Mayıs 2018 saat 15.00’e ertelendi.