Hekim Mihriban Yıldırım’ın evine polis baskını!

Trabzon’da ihraç edilen SES ve TTB üyesi Mihriban Yıldırım’ın evine operasyon düzenlendi. Hiçbir delil olmamasına rağmen ByLock iletişim programını kullandığı belirtilerek Cemaat’le ilişkilendirilmeye çalışılan Yıldırım hakkında yakalama kararı çıkarıldığı belirtildi

Trabzon’da KESK/SES ve TTB Asistan Hekim Komisyonu Merkez Yürütme Kurulu üyesi Mihriban Yıldırım, Cemaate üye olduğu bahanesiyle 1 Eylül tarihli 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilmişti.

Sendika.org'da yer alan habere göre, bu sabah 06.00’da Yıldırım’ın Trabzon’daki ikamet adresine Cemaat soruşturması kapsamında arama kararı olduğu gerekçesiyle gelen polisler, Yıldırım’ın orada yaşamadığını öğrenerek evden ayrıldı. Yıldırım’ın bir süredir yanında yaşadığı hekim arkadaşının evinde arama yapmak isteyen polisler, Yıldırım’ın orada bulunmamasına rağmen ev arkadaşı olan hekimi iş yerinden alarak kaldıkları eve götürdü.

Evde arama yapan polisler, tutanak tutarak bilgisayarlara ve harici belleklere el koydu. Arama işlemlerinin ardından evden ayrılan polisler, sözlü olarak Yıldırım hakkında yakalama kararı olduğunu belirtti.