HDP'li Yıldırım: HDP ve Hüda-Par birbirinin kapısını çalmalı

HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, 'HDP ve Hür Dava Partisi (Hüda-Par), Kürt halkının yararına birbirinin kapısını çalmalıdır' dedi.

Türkiye Hizbullahı'nın legal kanadı Hüda-Par'dan gelen "'HDP'yle ittifak yapmayız' demeyiz" şeklindeki açılamaya HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım'dan yanıt geldi.

Gazete Duvar'ın sorularını yanıtlayan Yıldırım "bir akademisyen olarak konuştuğunu ve sözlerinin sadece kendisini bağladığını” belirterek şunları söyledi:

“Siyasette sıcak gündemin seçim ittifakı olduğu bugünlerde HDP ve Hüda-Par tavanlarının trollerin ne diyeceklerine değil, akl-ı selim tabanlarının arzularına bakarak birbirlerinin kapısını çalmalarında ve Kürt halkının yararına olan hususları önceleyerek ortaklaşmalarında büyük yarar vardır.”

Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

“Hüda-Par, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da, Kürtlerin çoğunlukta olduğu illerde belirli toplumsal karşılığı olan bir partidir. 1 Kasım seçimlerinde 63 bin oy alan bu parti henüz AKP-MHP ittifakına ‘evet’ dememiştir. HDP’yi bazı bileşenlerle ittifakı nedeniyle dindar Kürt tabanına bunun gerekçelerini izah edemeyeceği yönünde eleştiren Hüda-Par’ın, AKP-MHP ittifakına ‘evet’ demesi durumunda bunun gerekçelerini de Kürt haklarını savunan kendi Kürt dindar tabanına izah etmesi o kadar kolay olmayacaktır. Sanırım Saadet Partisi’nin lideri Sayın Temel Karamollaoğlu’nun gördüğü gerçeği Hüda-Par lideri Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu da görüyor ve bu ittifakın Kürt halkının hayrına hiçbir unsur taşımadığını seziyordur.”