HDP'li vekiller yarın nöbete başlıyor

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, "Yarın grup toplantımızı Diyarbakır'da yapacağız. Şiddetsiz, taşsız, sopasız, en ufak bir şiddet enstrümanı olmaksızın tamamen bir vicdan ve adalet direnişini ortaya koyacağız. 7 gün 24 saat açık alanda vicdan, demokrasi, eşitlik, özgürlük adalet ve onurlu barış için nöbet tutacağız" açıklaması yaptı.

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve milletvekillerinin 163 gündür "rehin alındığını" belirterek Baydemir, "7 gün 24 saat açık alanda vicdan, demokrasi, eşitlik, özgürlük adalet ve onurlu barış için nöbet tutacağız" dedi.

Baydemir, şöyle konuştu:

"Şiddetsiz, taşsız, sopasız, en ufak bir şiddet enstrümanı olmaksızın tamamen bir vicdan ve adalet direnişini ortaya koyacağız. 7 gün 24 saat açık alanda vicdan, demokrasi, eşitlik, özgürlük, adalet ve onurlu barış için nöbet tutacağız. Demirtaş, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız cezaevinde olduğu sürece, kayyum uygulamaları, OHAL rejimi devam ettiği, KHK'larla insanların ekmeğine göz dikildiği müddetçe devam edeceğiz. İlk hafta Diyarbakır'da olacağız. Diyarbakır'dan sonraki hafta İstanbul'da, ardından ise Van ve İzmir'de olacağız. Bir ay kesintisiz dört bölgede, vicdan ve adalet direnişi olacak. Açık alanda grup toplantısı yapacağız. Grup toplantısı yaptıktan sonra ayrılmayacağız. 7 gün 24 saat o alanda kalacağız. Eylül ayı boyunca da durmayacağız. Türkiye genelinde onurlu barış mitinglerini organize edeceğiz."