HDP'li vekilden Meclis'te kelepçeli protesto

HDP'li Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın gözaltına alınmasını Meclis Genel Kurulu'na getirdiği kelepçe ile protesto etti.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Meclis Genel Kurulu’nda hem kürsüye hem de Bakanlar Kurulu sıralarına kelepçe bıraktı.

Genel Kurul, Meclis Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında saat 14.00’te açıldı. HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, “gözaltı ve tutuklamalar” konusunda yaptığı gündem dışı konuşmada, “Diyarbakır halkına bir darbe yapıldı. Türkiye artık bir hukuk devleti değildir. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı anayasayı çiğnemektedir” dedi.

BİR KELEPÇE KÜRSÜYE, BİR KELEPÇE BAKANLAR KURULU SIRASINA

İki kelepçe ile kürsüye çıkan Beştaş, “Bunu ben Sayın Başbakan’a hediye ediyorum” diyerek bir kelepçeyi Bakanlar Kurulu sırasına bıraktı. Bir kelepçe de kürsüde kaldı.

AKP'li bir vekilin kelepçeyi Bakanlar Kurulu sırasından alıp HDP sırasına bırakması üzerine Beştaş, “O kelepçeyi oraya bırakmakla sadece komik oluyorsunuz” diyerek şöyle devam etit: “Siz o kelepçeyle siyaset yapıyorsunuz. O kelepçedir sizin gücünüz. Türkiye’nin her tarafında basından belediye başkanlarına siyasetçilere herkese bu kelepçeyi takarak ülkeyi tam bir darbe rejimine dönüştürdünüz.”