HDP'li vekil Önder: Barış için PKK'yle 180'den fazla toplantı yaptım

HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in "örgüt üyeliği, propagandası" ile "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" iddialarıyla yargılanmasına devam edildi. Önder suçlamaları reddederek, "Ben barış müzakerecisiyim. Çözüm sürecinde PKK'nin bütün yöneticileriyle 180'i aşkın toplantı yaptım" dedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in, "terör örgütü üyeliği", "örgüt propagandası yapmak" ve "halkı kin ve düşmanlığa açıkça tahrik" iddialarıyla 40 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 8’inci Ağır Ceza Mahkemesinde savunma yapan Önder suçlamaları reddederken, çözüm sürecinde PKK’nin bütün yöneticileri ile 180’i aşkın toplantı yaptığını anlattı.

"BAKAN VE BAŞBAKAN YARDIMCILARIYLA DEKLARASYON AÇIKLADIK"

Önder, “Barış müzakerecisiyim. Bunu öyle bir aşamaya getirmişiz ki, bu devletin İçişleri Bakanı, Başbakan Yardımcısı, AKP Grup Başkan Vekili ve Kamu Güvenliği Müsteşarı ile Dolmabahçe Sarayı’nda Dolmabahçe Deklarasyonu dediğimiz metni okumuşuz. Biz tarihsel olarak o 3 senenin emeğinin karşılığını Dolmabahçe Deklarasyonu’nda aldık. Bu devletin bakanıyla, aynı koltuk hizasında oturdum” dedi.

Sırrı Süreyya Önder, bu çalışmaları sırasında pusu kuranları da, başının üstünden ateş edenleri de gördüğünü belirterek, “Bu devlet bana 8 koruma tahsis etti. Defalarca suikast atlattık. Ancak hiçbirini kamuoyuyla paylaşmadık. Çok onurlu şeyler yaptık, bu ülkeye barış getirecekse yine bugün tutuklanan HDP milletvekilleri, DTK üyeleri, partinin siyasi kadroları getirecektir” dedi.

Duruşma ertelendi.