HDP'li vekil: Er ya da geç Dolmabahçe mutabakatına dönülecek

Silivri Cezaevinden tahliye edilen HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, "AKP hükümeti bu baskı ve sindirme politikasını daha uzun süre sürdüremez. Bizim isteğimiz Dolmabahçe mutabakatına kalındığı yerden devam edilmesi, er ya da geç buraya dönülecek" dedi.

Altı ay sonra tahliye edilen HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, baskı ve sindirme politikasının asla sonuç vermediğini belirterek, Dolmabahçe Mutabakatı’na işaret etti ve “Er ya da geç buraya dönülecek” dedi.

Dihaber'in aktardığına göre, 4 Kasım 2016 operasyonunda tutuklanan Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, dün tahliye olduğu Silivri 9 Nolu Cezaevi’nden çıktıktan sonra bazı açıklamalarda bulundu.

AKP'nin kurulduğu günden bu yana tek önem verdiği şeyin “tek başına iktidar olmak” ve “iktidarını kalıcılaştırmak ve süreklileştirmek” olduğunu söyleyen Aydoğan, “HDP’nin yüzde 13 oy alması iktidarının önünün kesilmesi oldu” dedi.

Çözüm sürecine değinen Aydoğan, “Hükümetin kafasında demokratik çözüm sürecini bitirdiler. Son dönemde yapılan siyasi operasyonlar, halka nefes alacak bir alan bırakmama politikaları sonucunda aynı şeyleri hedefledi. Başarabilir mi? Kabul etmek gerekir ki halk kendini koruma içgüdüsüyle geri çekmiş durumda. Fakat mücadelesinden vazgeçmediğini referandumda gördük. Verilen oylar halkın aynı yerde durduğunu gösteriyor. Sokağa çıkan her insanın eve dönemem kaygısı ile dışarı çıktığı bir süreçte halkta ister istemez bir kaygı yaratır. Bu konuda bir umut içerisinde olmamaları gerekir. 'Çöktürme' adı altında bir plan vardı. Var olan gelişmeler bu plan çerçevesinde geliştiğini görüyoruz” dedi.

Abluka altında kalan ve çatışmalı süreçlerin yaşandığı kentlerin referandumda ortaya çıkarmış olduğu iradeye dikkat çeken Aydoğan, şunları söyledi:

“Her yer Şırnak gibi olmalı. Şırnak’ta neredeyse oy kaybı olmadı. Gever’de çok yüksek bir oy alındı. Cezaevine girmeden önce gittim Gever’e, yarısı yerle bir edilmişti. Ama tüm bunlara rağmen insanlar yüzde 77-78 gibi bir oy oranı ortaya çıkardı. Sebebi ise oradaki halkın bilinçli ve örgütlü olmasıdır. AKP hükümeti bu baskı ve sindirme politikasını daha uzun bir süre sürdüremez. Bizim isteğimiz Dolmabahçe’de kaldığı yerden devam etmesi. Er ya da geç buraya dönülecek.”

Aydoğan, Türkiye’nin artık giderek dünyada da yalnızlaştığını söyledi. “Çözüm sürecine geri dönülmezse, çatışmalı süreç devam eder” diyen Aydoğan, “Süreç daha kötü bir yere gider. Türkiye halkları bunu kabul etmiyor. Bu şekilde sonuç alamazlar. Denenmiş ve sonuç almamış şeyleri bir kez daha denemek aptallıktır” diye konuştu.