HDP'li Kadri Yıldırım'ın başkanlık sözlerine ilişkin Ayhan Bilgen'den açıklama

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Siirt milletvekili Kadri Yıldırım’ın, Kürtlere statü ve anadilinde eğitim hakkının verilmesi koşuluyla HDP’nin başkanlık sistemine ‘Hayır’ demeyeceği yönündeki açıklamasını yalanladı. Öte yandan, açıklamanın yapıldığı K24 televizyonunun röportajı 9 Aralık'ta yaptığı belirtiliyor.

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Siirt milletvekili Kadri Yıldırım’ın, “7 Haziran’dan bu yana duruşumuz, bakışımız, Kürt halkının olmazsa olmaz iki temel hakkı etrafında şekillenmiş, şekilleniyor ve şekillenecek. Bunlardan bir tanesi anadilde eğitim hakkı, bir tanesi de üniter yapı içerisinde kalmak kaydıyla Kürtlere bir statü hakkı. Eğer bu iki temel hak verilirse, güvenceye alınırsa ve şu anda da görüşülmekte olan anayasada da bir şekilde yerini alırsa, bizim böyle bir anayasaya ve bu anayasa gereği belki de oluşacak olan bir başkanlık sistemine ‘Hayır’ dememiz için hiçbir neden yoktur“ sözlerini yalanladı. 

Bilgen, Twitter'dan yaptığı açıklamada “Milletvekilimiz Kadri Yıldırım’ın eski bir açıklamasından alıntı yapılarak haber yapılmıştır, partimizin mevcut paketle ilgili tutumu nettir” dedi.

Öte yandan, açıklamanın yapıldığı K24 televizyonunun röportajı 9 Aralık'ta yaptığı belirtiliyor.