HDP'li 2 vekil hakkında fezleke

Van'da çeşitli tarihlerde yaptığı konuşmalar nedeniyle HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan ile Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir hakkında fezleke hazırlandı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nca HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe ve Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir hakkında fezleke hazırladı.

Hazırlanan fezlekelerde, Ertan ve Taşdemir'in Van'da çeşitli tarihlerde katıldıkları programlarda yaptıkları konuşmalarda ''Terör örgütü propagandası yapmak'' suçlarını işledikleri iddia edildi.

Anayasa'nın 83'üncü maddesine istinaden milletvekilleri Ertan ve Taşdemir'in dokunulmazlıklarının kaldırılması talebinde bulunulan fezlekeler, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderildi.

Ertan ve Taşdemir'in halen milletvekili olmaları nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 83'üncü maddesi gereğince yasama dokunulmazlığına sahip oldukları kaydedilen fezlekelerde, belirtilen suçlardan dolayı haklarında soruşturma yapılabilmesinin TBMM Başkanlığı tarafından yasama dokunulmazlığının kaldırılması şartına bağlı olduğuna, bu nedenle de fezlekelerin ekleriyle gönderildiğine yer verildi.