HDP'den TEOG açıklaması: 'Getiren babam değildi...'

HDP Grup Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, TEOG sisteminin kaldırılmasına ilişkin konuşarak "15 yıldır iktidardalar. En az 15 kez eğitim sistemi darbelendi, değişti. Bir tek fert, bir tek birey çıkıyor diyor ki 'TEOG'u kaldırdık' Ben talimat verdim TEOG kalktı, TEOG, sistemini getiren benim babam değildi ki, TEOG sistemini getiren sizdiniz" dedi.

HDP, Diyarbakır'ın ardından Van'da da 'Adalet, Vicdan ve Demokrasi' mitingi düzenledi.

Mitingde konuşan HDP Grup Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, TEOG sisteminin kaldırılmasına ilişkin konuşarak şunları söyledi:

"Sadece Van ilimizde bin öğretmen kardeşimiz sürgüne tabi tutuldu. 15 yıldır iktidardalar. En az 15 kez eğitim sistemi darbelendi, değişti. Bir tek fert, bir tek birey çıkıyor diyor ki "TEOG'u kaldırdık." Ben talimat verdim, TEOG kalktı. TEOG, sistemini getiren benim babam değildi ki, TEOG sistemini getiren sizdiniz. Bundan 3-4 yıl önce bakanınız çıktı, ballandıra ballandıra TEOG sistemini anlattı, ne oldu da bu sistemi kaldırıyorsunuz. Onlar bizim yüzümüzün asık olmasını istiyorlar. Biraz da onlarla şakalaşalım. Neden TEOG sistemi kalkmış diye Ankara'da bir sürü rivayet dolaşıyor. Bu rivayetlerden bir tanesi de AKP Genel Başkanına Allah bağışlasın torunu bir soru götürmüş dedesine, "Dede bu soruyu çöz demiş" AKP Genel Başkanı soruya bakmış çözememiş, bu ne sorusu demiş TEOG sorusu demiş o zaman TEOG'u kaldırıyoruz demiş. Soruyu bilmediği için TEOG'u kaldırıyor."

Bölgedeki belediyelere kayyum atanmasını da eleştiren Baydemir, "Kardeşlerim hani diyor, yerli, milli siyaset bunların yaptığı, ürettiği tek şey var. Yerli ve milli hırsız. Ne oldu, Van'ın bütün belediyelerine kayyum atadılar. Kameralar da açık, girin televizyon arşivlerine AKP Genel Başkanı ne diyordu Van Büyükşehir Belediyesi için. Güya Bekir Kaya, güya belediyelerimiz Kandil'e para gönderiyormuş. Allah insanları bunların iftiralarından saklasın. Kayyum atadınız, DBP’li belediyelere ilişkin tek bir kuruş yolsuzluk buldunuz mu, bulamazsınız, çünkü onlar bu halkın terbiyesiyle büyüdüler. Onlar caminin çuluna, tüyü bitmemiş yetimin hakkına tenezzül etmezler, camiden çalmazlar" dedi.