HDP'den Süleyman Soylu'nun o fotoğrafına ilişkin açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun skandal fotoğrafına ilişkin HDP'den açıklama yapıldı.

HDP, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine saldıranlar arasında yer alan şahısla karakolda fotoğraf çekilmesine ilişkin açıklama yaptı.

HDP MYK olarak yapılan açıklamada, “Soylu’nun bu fotoğrafın ortaya düşmesi sonrasındaki saldırgan tutumu ve kullandığı küfür dolu ifadeler de suçluluk psikolojisinin açıkça yansımasıdır" denildi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun karakolda saldırganlardan biriyle güler yüzlü fotoğraf çektirmesi ise asla affedilir bir durum değildir. Soylu’nun bu fotoğrafın ortaya düşmesi sonrasındaki saldırgan tutumu ve kullandığı küfür dolu ifadeler de suçluluk psikolojisinin açıkça yansımasıdır. Kendisini Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu ile kıyaslaması, Adnan Menderes’e gönderme yapması tam bir mağduru oynama taktiğidir ve o kişilere büyük saygısızlıktır.

Mahalle eşrafı o saatte karakolda ne arıyordu? Kimdir bu eşraf? Niye oraya çağırıldı veya geldi? Eşrafla birlikte çekilmiş başka fotoğraflar da var mı? Bu mızrak çuvala sığmıyor. İşlenen insani ve inançsal suçların üstünü örtemezsiniz. Bu işteki siyasi ve idari sorumluluğunuzu ortadan kaldıramazsınız."