HDP'den 'Necmettin öğretmen' açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay Necmettin öğretmenin ölümüyle ilgili açıklamada bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, öğretmen Necmetin Yılmaz'ın ölümüyle ilgili açıklama yaptı.

Diyarbakır'da başlatılan Vicdan ve Adalet Nöbeti'nde konuşan Yılmaz, "Bu coğrafyada başka bir Necmettin, Hakkari Yüksekova'da 7 çocuğu ile evinde otururken, devlet güçleri tarafından yapılan ev baskınında katledildi. Bu infazlar devam ediyor. Bizim başlattığımız nöbet, bütün sivil ölümlerine itiraz ve mücadele etmek içindir" dedi.

Açıklama şu şekilde:

"Necmettin öğretmen katledildi. Partimiz grup toplantısında ve basın açıklaması ile bu cinayeti kınadı. Biz HDP olarak sivillere yönelik yapılan saldırıları her zaman kınadık ve kınamaya devam ediyoruz. Bu coğrafyada başka bir Necmettin, Hakkari Yüksekova'da 7 çocuğu ile evinde otururken devlet güçleri tarafından yapılan ev baskınında katledildi. 7 çocuğunun gözü önünde öldürülen bir inşaat işçici. Bu baskında 9 aylık çocuğu polisler tarafından havaya fırlatıldı. Halen tedavi görüyor.

Biz sivil katliamlarına duyarlı olacağız ama bütün sivil katliamlarına duyarlı olmak zorundayız. Ama görüyoruz ki inşaat işçisi Yüksekovalı Necmettin’in adı hiçbir yerde anılmıyor. Onun yaşadığı katliam bu coğrafyanın çok tanığı olduğu bir katliamdı. Bu kurşunları Kürt halkı tanıyor. Bu yargısız infazdır. Bundan önce binlerce yargısız infaz olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu infazlar devam ediyor. Bizim başlattığımız nöbet bütün sivil ölümlerine itiraz ve mücadele etmek içindir."