HDP'den Afrin açıklaması: Derhal durdurulması gerekir

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, "Bu operasyon, Zeytin Dalı adı altında bir işgaldir. Afrin’e Rojava’ya yönelik işgal girişimi ile karşı karşıyayız" açıklamasında bulundu.

Dün akşam başlayan Afrin operasyonuna ilişkin HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay'dan açıklama geldi.

"Bu aslında AKP-Saray rejiminin bir taraftan Osmanlıcı hayalleri doğrultusunda atılmış bir adımdır, öte taraftan Türkiye siyasetinde sıkışan, desteği azalan, tek adam rejimini tahkim etmek için Erdoğan rejiminin milliyetçi cenahı yanına alarak bir güvenlik korkusu yaratarak yeniden 1 Kasım’daki gibi bu halkın rızasını zorla alma girişimidir" diyen Kemalbay, "Bizler buradan bütün demokrasi güçlerine ve uluslararası kamuoyuna seslenmek istiyoruz. Afrin’de Kürt halkı yaşıyor. Rojava’da halklar bütün farklılıklarıyla yeni bir yaşam inşa ediyor. Rojava halkı müzakere süreçlerine katılmak için çaba harcıyor. Özgür eşit asil bir yaşamı inşa etmeye çalışıyor. Uluslararası kamuoyunu Rojava halkıyla, Afrin halkıyla dayanışmaya çağırıyoruz. Aynı zamanda Türkiye halklarını, işçi sınıfını, sendikaları, demokratik kamuoyunu bu işgale karşı demokratik tepkilerini göstermeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kemalbay, sözlerini şöyle sürdürdü:

AKP - Erdoğan rejiminin bu işgal girişimi kabul edilemez. Derhal durdurulması gerekir. Halkların özgür şekilde yaşayacağı demokratik cumhuriyet kurmak için atacağımız adımlarda Afrin savaşına karşı nasıl tutum aldığımız önemlidir. Bugün bu işgal girişimi karşısında olmazsak, Türkiye halklarının en önemli dinamiklerinden biri olan Kürt halkına karşı sorumluluklarımızı yerine getirmemiş oluruz. Bu da kopuşu beraberinde getirir. Herkes sağduyulu olmalı, iktidarı bu yanlış adımdan geri adım atmaya çağırmalıdır. Halkların kardeşliği için omuz omuza mücadele etmeliyiz. AKP - Erdoğan rejimi kendi iktidarını tahkim etmek için başlattığı işgal girişimine karşı halklar sesini yükseltmelidir.