HDP'den açıklama: Meclis'te darbe süreci başladı, CHP'nin tavrı içler acısı

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, dokunulmazlık görüşmeleri ve AKP'li vekillerin yaptığı saldırılara ilişkin "Meclis'te darbe süreci başlamıştır" dedi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, -Meclis Anayasa Komisyonu'nda görüşülen "dokunulmazlıkların kaldırılması"na dair tasarı için "Meclis'te darbe süreci başlamıştır" dedi.

DİHA'nın haberine göre, Baluken, şöyle konuştu: "Yaşamın bütün alanlarında dokunulmazlıkları olmayan HDP'lilerin aslında kürsü dokunulmazlığının da olmadığını ortada konuldu. Ortada zaten HDP'lilerin bir dokunulmazlığı yok; dokunulmazlığın olmadığı da dün gece görüldü. İçerideki tartışmalar da dokunulmazlık tartışması değil halk iradesinin gaspı ve Meclis'in tasfiyesi tartışmalarıdır. Saray ve onun emrindeki AKP hükümetini rejim değişikliğini Meclis koridorlarına taşımışlardır."

CHP ve MHP'ye ilişkin de konuşan Baluken, "MHP'nin tavrı Kürtlere karşı savaş temelinde AKP'ye her türlü desteği veren yedek lastik konumunda. Ama özellikle sosyal demokrat olduğunu iddia eden Türkiye'deki rejim değişikliği ile ilgili kaygı duyan milyonlarca insanın oyunu alan CHP'nin tavrı içler acısıdır. CHP'nin komisyon üyesi bir saate yakın bu teklifin Anayasa'ya aykırılığını konuştu. Kabul edilemez olduğunu ifade etti ama bir saat sonra aykırı olan bu teklife 'evet diyeceğiz' dedi. CHP de rejim değişikliğine onay veren bir tavır sergiledi" ifadelerini kullandı.