HDP: Cezaevlerine yeni bir '19 Aralık operasyonu' tartışılıyor

HDP sözcüsü Ayhan Bilgen yaptığı açıklamada cezaevlerine "Hayata Dönüş" adı verilen 19 Aralık Katliamı gibi yeni bir operasyonun tartışıldığını ileri sürdü.

HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, ''Eş başkanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanları ve eski milletvekillerinin tek kişilik odalarda tutulması kötü muameledir, işkencedir" dedi. Bilgen, cezaevlerinde yeni bir "19 Aralık operasyonu" beklentisinin de tartışıldığını söyledi.

Cezaevlerinde yeni bir 19 Aralık operasyonu beklentisinin tartışıldığını söyleyen Bilgen, 19 Aralık operasyonunun sadece mahkumlara, siyasi hükümlülere değil, tüm Türkiye'ye neye mal olduğunu bildiklerini söyledi. Bilgen, "Erdoğan, Suriye politikasında oradaki cezaevlerinde yapılanların sadece Suriye'yi değil tüm dünyayı ilgilendireceğini söylemişti. Bu açıklamayı yanlış bilgilerle yapmıştı. Esad yönetimi, o zaman 19 Aralık operasyonunu sormuştu. Bu soruyla bir daha karşılaşmamak için kaos arayışları konusunda hükümeti uyarıyoruz. FETÖ çatı davasıyla kritik bilgiler kamuoyuyla paylaşılıyor. Eski Başbakan ve mevcut Cumhurbaşkanı'nın bu yapıya yönelik rolleriyle iddialar ortaya konuluyor. Onları susturmak için infaza dönük bir arayışla bu yapılıyorsa, artık hiçbir şeyi örtmeye gücünüz yetmez" ifadelerini kullandı.

Bilgen, eş başkanlarından gelen mektuplara sansür uygulandığını söyleyerek "Bu Türkiye için utançtır, ayıptır. Gönderdiği mektuptaki boşluklar, sansürlenmiş. Kendisi hala milletvekilidir, bir hüküm yok, sadece tutukludur. Eş Başkanlarımız ifadeye gelmediği için bu muameleye maruz kaldığını söylüyorlar, o zaman ifadeden sonra serbest bırakın. Bu metni önümüzdeki hafta grupta paylaşacağız. Metinde; Türkiye ve Ortadoğu siyasi tarihi, insan hakları, demokrasiyle ilgili değerlendirmeler var. Bir sayfada sadece 2 satır var. Bundan korkuyorsunuz. Bakın sayfalara, burada talimat mı var, ne varsa açıklasınlar" diye konuştu.