'Hayır' diyen üniversite emekçilerini işten attılar: 'İşsiz kalsam da hayır'

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi emekçisi Zeynep Gürler, 'Hayır' çıkartmasıyla fotoğraf çektirmesinin ardından işten atıldı. Gürler ve arkadaşı,

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nin Çiğli’deki Diş Hekimliği Fakültesi’nin kantininde çalışan iki emekçi, öğrencilerin asansöre yapıştırdığı “hayır” çıkarması önünde çektirdikleri fotoğrafı sosyal medyada paylaştıkları için işten atıldı.  Atılan emekçilerden Zeynep Gürler, “Yaptıkları bir aşağılamadır. Ama işsiz de kalsam hayırda hayır var” dedi.

Cumhuriyet''in haberine göre, üniversitenin kantinde çalışan Zeynep Gürler ve iş arkadaşı, 28 Şubat’ta, öğrenciler tarafından asansöre yapıştırılan “Üniversite başkanlığa hayır diyor” çıkartmasıyla fotoğraf çektirmesinin ardından, üniversite rektörlüğüne hakkında ihbarda bulunuldu.

Üniversite rektörlüğüne ihbar edilen kantin emekçileri, bağlı oldukları taşeron firma Erzade İnşaat tarafından işten kovuldu. Taşeron firma tarafından tutulan tutanakta, “Tarafımızca yapmış olduğunuz afiş ve sosyal medya paylaşımlarınızda hastane yönetimini kötüleme maksatlı paylaşımlarda bulunduğunuzdan dolayı iş akdiniz feshedilecektir” denildi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM, DAVA AÇACAĞIM

Gürler, “Dayatılan suçlamaları kabul etmiyorum” yazarak tutanağı aldı. Üniversite yönetimi ve taşeron şirkete karşı dava açarak hakkını savunacağını belirten Gürler, “Bir şeyi halka soruyorlar ki referandum yapıyorlar. Bize bir seçme hakkı sunulmuş. Bana uyan görüşü paylaşmamda ne sakınca olabilir? Hele bu nedenle üniversiteden nasıl bir suçlama gelebilir. Bize yapılan muameleden sonra, yaptığım şeyin daha da doğru olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.