Hasip Kaplan Demirtaş ile görüştü

Sosyal medya hesabında yaptığı açıklamaları tartışmalara konu olan Hasip Kaplan, Selahattin Demirtaş ile görüştü.

Selahattin Demirtaş'ın HDP Eş Genel Başkanlığı'na aday olmayacağını açıklaması sonrasında "Demirtaş'ın yerine sakın bir Türk göz dikmesin, benim naçizane önerim, herkes haddini bilecek..!"  ifadeleri ile tartışma konusu olan Hasip Kaplan, Demirtaş ile avukatı olarak görüştü. Son yaşanan olaylar sonucu Demirtaş'ın kendisi ile görüşmek istemesi sonucu geldiğini belirten Kaplan görüşme sonrasında şunları söyledi:

Hem kendi davalarının durumunu hem önümüzde yaklaşan kongre tarihi ve yaşanan tartışmaları konuştuk. Kastı aşan bir tweet üzerinden sonraki 2-3 twet'te parti iç tüzüğü, parti geleneklerine dikkat çekilmesine rağmen ırkçılık bazına taşınmak istenilen, partimize karşı pusuda bekleyen bazı kesimler oldu. Ve ben, her gün basında bunların hepsi her gün sansür uygularken, her gün bu partiyi yok sayarken, televizyonlarda HDP'yi konuşurken ama HDP'li bir milletvekilini çağırmayan bu yaklaşımların hastalıklı olduğunu ve pek de dostane olmadığını bildiğim için hiçbir basına bu konuda açıklamada bulunmadım. Ta ki Sayın Demirtaş, kendisi açıklamada bulundu. Kastı aşan bir tweet nedeniyle ırkçılık suçlamalarının son derece yanlış olduğunu, Hasip Kaplan'ın hayatı boyunca tüm mücadelesiyle ırkçılığa, ayrımcılığa ve ötekileştirmeye karşı mücadele eden bir hukukçu, bir de demokrasi mücadelesinde bulunan bir milletvekili olduğunu, Meclis performansıyla, kitaplarıyla bunu söylediğini anlattı. Ben de teşekkür ettim.

Bir gazetecinin "Demirtaş aday olmayacağını açıkladı ama bu kesin karar mı? Siz aday olacak mısınız?" sorusuna ise Kaplan şöyle cevap verdi:

Ben aday olmayacağım. Çok keyifli bir görüşme yaptık. Halkımıza selam sevgileri var. Süreci çok iyi takip ediyor. İnanın şu anki parti liderleri içinde geleceği olan tek lider Selahattin Demirtaş'tır. Diğerlerinin hepsi gidicidir. Çünkü insanların fikirleri, insanların mücadelesi götürür. Ve eğer birilerinin arkasında halk varsa, o yaşar ve yaşatır. Şu anki durum da bu. Sayın Demirtaş da izliyor. Kesin bir karar diyemeyiz. Halkımız isterse Selahattin Demirtaş ikna edilebilir. Örgüt, parti isterse ikna edilebilir.