Harran Üniversitesi Dekanı: Biyoloji kitaplarında ateizm öğretiliyor!

Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Akan dün akşam Habertürk'teki ''Türkiye'nin Nabzı" adlı programa katıldı. ''Biyoloji kitaplarında ateizm öğretiliyor'' diyen Akan, Evrim Teorisi'nin ortaöğretim müfredatından çıkarılmasının doğru bir karar olduğunu savundu.

Habertürk TV'de Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu "Türkiye'nin Nabzı" programında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan müfredat değişikliği tartışıldı.

Müfredat değişikliği konusunda Talim Terbiye Kurulu'na bir rapor sunduklarını belirten Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Akan, yapılan değişikliğin beklentilerin çok azını karşıladığını söyledi.

Akan, müfredat değişikliğinin olumlu olduğunu ve milli eğitimin "milli kültüre uygun olması gerektiğini" söyledi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Prof. Akan, "Ebeveynler olarak çocuklarınıza 'biz Adem ile Havva'dan geldik, topraktan geldik' diye anlatıyorsunuz, okula gidiyorsunuz biyoloji hocanız başka bir şey öğretiyor. Burada bir çelişki var. Bunun rayına oturtulması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Lise seviyesinde öğrencilerin evrim teorisini anlayamayacağını savunan ve sık sık ilahiyat alanından örnekler veren Prof. Dr. Hasan Akan, "Biyoloji derslerinde Evrim adı altında ateizm öğretildiğini" ve "Evrim teorisinin gençleri dinden uzaklaştırdığını" savundu.