Harem-selamlık kantin Meclis gündeminde

İstanbul'da bir ortaokulun kantininde öğrencilere harem-selamlık uygulanması Meclis gündemine taşındı.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerkezköy Metin Seçkin Ortaokulu’nda Müdür Vekili Metin Demirbağ’ın okul kantinini harem selamlık olarak ayırmasını Meclis gündemine taşıdı.

TBMM Başkanlığına, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Yüceer, 3 yıl önce aynı kişi hakkında Çerkezköy 75. Yıl Ortaokulunda müdür olarak görev yaparken kız öğrencilere, "Makyaj yapar, kıvırtırsanız, sonunuz Özgecan gibi olur" sözlerini sarf ettiği için soruşturma başlatıldığını hatırlattı.

Okul kantininin iki ayrı yazı asılarak “kız öğrenci sırası” ve “erkek öğrenci sırası” olarak bölündüğünü belirten Yüceer, “Bu tür uygulamalarla okullarda karma eğitim uygulaması keyfi bir biçimde fiilen sonlandırılmakta laik eğitime darbe vurulmaktadır. Bu tür çağdışı uygulamalar laik, bilimsel ve çağdaş eğitimle bağdaşmamaktadır” dedi. 

CHP’li Yüceer, Yılmaz’a “Müdür vekili hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? Okul kantinlerinin harem selamlık olması yönünde Bakanlığınızın herhangi bir talimatı var mıdır? Okul kantinindeki harem selamlık uygulamasının gerekçesi nedir? Söz konusu müdür hakkında 3 yıl önce başlatılan soruşturmanın sonuçları ne olmuştur?” sorularını yöneltti.